Põlised kullajagajad kohtuvad poolfinaalis

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Repro

Võrkpalli Eesti meistrivõistluste teise veerand­finaalpaari tulemus pani kukalt kratsima nii Tallinna Selveri kui ka Tartu Pere Leiva peatreenerid.


Pere Leib tegi, mis vaja, ja võitis Võru, kuid üllatuslikult sai teisest paarist edasi Rakvere, kes alistas kahe mänguga TTÜ. Seega lähevad tavaliselt finaalis kohtunud Selver ja Pere Leib vastamisi juba poolfinaalis.



«Nii palju kui mina olen Tallinnas treener olnud, on see esimene kord, kus me juba poolfinaalis vastamisi läheme,» meenutab Selveri loots Avo Keel. Pere Leiva mänedžeri Martin Jürgensoni mäletamist mööda on 6-7 aastat tagasi mängitud pronksi peale.



Ei vedanud


«Kui olnuks valida TTÜ ja Pere Leiva vahel, oleks kindlasti tahtnud TTÜga mängida,» arutleb Keel. «TTÜ näitas väga head minekut kaks kolmandikku hooajast  ja lõpupoole vajus vaimse liidri vigastuse tõttu ära. Aga ei vedanud meil.»



Ei olnud ka tartlastel suurt isu enne finaali Selverit enda vastas näha. Pere Leib on suutnud küll aeg-ajalt punasärke väga valusalt hammustada, ometi on Selver end otsustavateks mängudeks alati hiilgevormi ajanud.



Nii oli mullu Tartu selge favoriit pärast karikavõitu, võideti ka Schenkeri liiga põhiturniir, ometi suutis Selver võtta nii Schenkeri liiga võidu kui ka Eesti meistri tiitli. Tänavu on favoriit pigem Selver.



«Loodan, et nad ei suuda nii kindlalt mängida kui Schen-keri finaalis,» ütleb Jürgenson, «meil on oma võimalus.»



«Need asjad võivad minna nii või naa,» pakub Keel. «Pikem seeria, vaja on kolme võitu, annab mõlemale meeskonnale nn töörahu – on vigade parandamise ruumi. Suuremad pinged hakkavad tekkima sellel võistkonnal, kes enam kaotada ei tohi.»



Nii ei kipu Keel varakult finaalikohta endale tasku panema. Kuigi Tartu seis oli veel jaanuaris väga nukker, näitas Schenkeri liiga finaali jõudmine, et Pere Leib on löögijõuline.



«Ütlesin juba hooaja keskel, et saan aru, millist mängu Rainer Vassiljev (Pere Leiva peatreener – toim) taga ajab, küsimus on ainult selles, kas enne aeg otsa ei saa,» sõnab Keel. «Tema tee õigsuses pole ma kahelnud. Aeg ei saanud otsa, Pere Leib tuli täbarast seisust välja.»



«Finaal küll õnnestus meil paremini, aga esimeses geimis ei olnud üldse naljakas,» tunnustas ta Pere Leiba kui tõsist pähklit oodatavas poolfinaalis.



Selver on haavatav


«Meie läheme igal juhul lahingut andma,» usub Vassiljev, et Selver on haavatav. «Kindlasti ei ole asi lootusetu, ka Schenkeri finaalis oli paar nüanssi – kui asi oleks meie poole kaldunud, võinuks kõik teistmoodi olla.»



Kõige suuremad Selveri pähklid on nii Vassiljevi kui Jürgensoni arvates Argo Meresaar ja Kristjan Õuekallas. «Meie mäng vajab hästi toimivat servi vastuvõttu,» lisab Vassiljev, «kui me saame selle korras hoida, on lihtsam.»



Täna, esimeses mängus on võõrustajad tallinlased. Tartlaste peatreener leiab, et see on isegi parem variant. Kodus olevat pinged suuremad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles