Galerii: Supilinnas käis suitsune filmitegu

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Supilinlastel oli täna tavatult põnev päev. Juba hommikul alanud filmitegu lõppes pärast pooles tosinas erinevas kohas stseenide salvestamist alles õhtuhämaruses. Oma põnevuse said kätte ka Ülejõel asuva Tuule tänava ühe lõigu elanikud.

Nagu õige ekraaniteose tegemisel ikka, hõljus õhus paksu suitsu ja käis äge tagaajamine. Supilinna laste salaseltsi Ramps liikmed põgenesid koos ühe lapsdetektiivi vanaisaga (Tiit Lilleorg) jalgratastel neid taga ajava auto eest.

Selleks puhuks oli muidu üldiselt puhtale Meloni tänavale kottide viisi kokku kantud puude otsast pudenenud lehti. Režissöör Margus Paju andis isiklike jalahoopidega lehekihtidele loomulikumat vormi.

Nii sai alguse Mika Keräneni lastekrimkade alusel film, millele produktsioonifirma Nafta on esialgseks pealkirjaks pannud «Supilinna salaselts». Tegelikult oli eile käsil teaseri ehk õrritaja salvestamine. Filmi peaprodutsendi Esko Ripsi sõnul on õrritajat vaja selleks, et ekraaniteose rahastajatele näidata: tegijail on tõsi taga.

Kui raha laekub, kulub tõeliseks filmimiseks juuni ja juuli. Rampsi seiklusi mitmes legendiderohkes Tartu paigas näevad vaatajad 2014. aasta jõulude paiku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles