Maksu- ja tolliamet korraldas Tartu veskis läbiotsimise

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna hommikul seisis Tartu veski peaväravas risti teel politseiauto. Ka veski töötajaid lubati esialgu majja üksnes maksu- ja tolliameti ametnike saatel.
Täna hommikul seisis Tartu veski peaväravas risti teel politseiauto. Ka veski töötajaid lubati esialgu majja üksnes maksu- ja tolliameti ametnike saatel. Foto: Margus Ansu

Täna hommikul ilmus Baltikumi suurima jahutootja Tartu Milli peamaja ette Tartus Väike-Kaare tänaval hulk politseinikke ning maksu- ja tolliameti töötajaid.

Tartu Postimehega politseinikud ega maksu- ja tolliameti töötajad eriti rääkida ei tahtnud. «Käib operatsioon,» kinnitas napisõnaliselt ettevõtte sisehoovi viivat väravat valvanud korrakaitsja.

Politseiniku kutse peale majast välja tulnud maksu- ja tolliameti töötaja sõnas samuti, et tegemist on kahe ametkonna ühisoperatsiooniga ning rohkem ta midagi kommenteerida ei saa. Ta lisas, et ametnikud vabastavad maja nii ruttu kui võimalik, kohe, kui menetlustoimingud on lõppenud. Ühtlasi soovitas ta küsida täiendavat informatsiooni prokuratuurst.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Kristina Kostina selgitas, et Tartu Milli suhtes on maksu- ja tolliameti uurimisosakond alustanud kriminaalmenetlust ning territooriumil käis läbiotsimine.

«Kuna on käimas tõendite kogumine ning kriminaalmenetlus on praegu algses faasis, ei ole võimalik kõiki üksikasju avaldada,» jäi ka Kostina väljaütlemistes vaoshoituks. «Erinevate võimalike spekulatsioonide vältimiseks võime öelda, et alustatud menetluse raames kontrollitakse äriühingu maksudeklaratsioonides kajastatud andmete õigsust,» lisas ta.

Veel kinnitas Kostina, et esialgu ei ole uurijad esitanud äriühingu juhatuse ega nõukogu liikmetele kahtlustust.

Tartu Milli juht Uuno Lausing kinnitas Tartu Postimehele, et maksu- ja tolliamet kahtlustab üht nende ettevõtte töötajat maksukuriteos. «Tegemist ei ole ühegi juhtivtöötajaga ega inimesega omanikeringist,» lisas ta.

Veskit läbiotsimise ajaks seisma ei jäetud ning tootmisprotsess jätkus häireteta. «Arusaamatu lihtsalt, et sellise stiiliga majja tuldi,» nentis ta, täpsustades, et kõik ametnikud käitusid siiski viisakalt ning tootmist ei seganud.

Maksu- ja tolliameti uurijad kuulasid täna üle vähemalt ühe kuriteos kahtlustatava. «Praegu ei saa uurimise huvides avaldada, mitu inimest ja kes on kahtlustatavana üle kuulatud,» märkis Lõuna ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Kristina Kostina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles