Pihlapiigad tantsisid täismajale

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Need kolm krapsakat naist on pensionäride ühenduse Kodukotus rühma Pihlapiigad tantsijad Valli Laurson (vasakult), Galina Feofilaktova ja Astrid Lem­mats.
Need kolm krapsakat naist on pensionäride ühenduse Kodukotus rühma Pihlapiigad tantsijad Valli Laurson (vasakult), Galina Feofilaktova ja Astrid Lem­mats. Foto: Margus Ansu

Need kolm krapsakat naist on pensionäride ühenduse Kodukotus rühma Pihlapiigad tantsijad Valli Laurson (vasakult), Galina Feofilaktova ja Astrid Lem­mats, kes koos kolme kaaslasega esitasid eile Vanemuise väikeses majas peetud Tartu eakate päeval tantsu «Tulipunased roosid».

Eakate päeva puhul korraldatud traditsiooniline kontsert kestis seekord kaks ja pool tundi, pärast seda jätkus teatrimajas meeleolukas muljetevahetus.

«Pidu ei saanud pidama, inimesed läksid hoogu,» muheles Kodukotuse juht Malle Salk. Kui palju esinejaid tänavu teatri laval üles astus, ei osanud ta peast öelda. «Laval käis 13 rühma, igas rühmas oli oma kümme esinejat,» arutles Malle Salk. «Seega oli esinejaid kõvasti üle saja.» Kindel see, sest tänavu kandis pidu pealkirja «Väike ja suur» ning aastates daamide ja härrade kõrval tuli ainuüksi Triinu ja Taavi lasteaiast esinema 27 mudilast.

Peale selle astusid täissaali ehk enam kui neljasaja kuulaja-vaataja ees üles Tartu 1. muusikakooli väiksed viiuldajad.

Muidugi oli peol kohal ka kaugema kandi rahvast, näiteks esinejad Viljandist ja Võrumaalt Rõugest. Rõuge rahvast esindasid setud, kelle hulgas lõi laulu ka mullune aasta vanaisa Vello Anipai.

Ligi 900 liikmega Kodukotus on igal aastal pärast 1. oktoobril tähistatavat rahvusvahelist eakate päeva korraldanud Tartu eakate päeva. Vaba istekohta annab neil pidudel ka suurest saalist tikutulega otsida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles