Tartu sügispäevad uurivad tudengipärimust

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pea kõigist sügispäevade üritustest võtab osa ka tudengipäevade maskott Villem.
Pea kõigist sügispäevade üritustest võtab osa ka tudengipäevade maskott Villem. Foto: Sille Annuk / Postimees

Täna algavad Tartu tudengite sügispäevad lasevad õppuritel nädala vältel vaimu välja puhata erinevatel meelelahutus-, kultuuri- ja spordiüritustel. Festivali seekordseks läbivaks teemaks on tudengipärimus, mis kutsub seiklema tudengikultuuri ning -pärimuse radadel.

Korraldajate teatel on kavas uurida, millised olid tudengid kunagi ja millised on praegu ning kuidas saame meie, praegune põlvkond, ennast tudengikultuuri ajalukku kirjutada.

Traditsioone hoides on tudengipäevade kavas tagasi kunagine, rohkem küll kevadpäevadelt tuntud menuüritus Bambus. See on vaatemänguline iseehitatud sõidukite demonstratsioon ning jõuproov. Sõidukid pannakse veerema Vanemuise taksopargi ja Kaubamaja vahelisel alal.

Festivali keskse teema auks tuleb neljapäeval Tartu üliõpilasmajas etno-folgi teemapidu ning Viljandi folgigrupi Curly Stringsi kontsert.

Kavast ei puudu ka traditsioonilised Tudengibänd ja Tudengifilm, millest viimases valitakse seekord parimad filmid kahes kategoorias: filmitudengid ja filmientusiastid ehk harrastajatest filmitegijad.

Samuti on taas programmis Tudengiteater, Sügisaeroobika, loengusari Akadeemiline pikapäevarühm, vabalava Luulevabadus ning palju muud.

Lisainfot kõikide ürituste kohta saab Tartu tudengipäevade ametlikult veebilehelt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles