Tudengid vihtusid kaerajaani

Katre Tatrik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kristjan Teedema

Neljapäeval andsid rahvatantsijad ja tudengid Tartu sügispäevade korraldajate eestvedamisel Raekoja platsil flashmob-stiilis tantsuetenduse. Flashmob seisnes selles, et tantsijad kogunesid linlastele ootamatult Küüni tänavale linnavalitsuse maja ja söögikoha Pahad Poisid vahelisele alale ning vihtusid ansambli Kruuv loo «Kaera-Jaan» järgi samanimelist, ent ajakohastatud tantsu.

«Mis erakond siin seda nalja siis teeb nüüd?» küsis juhuslikult mööduv nõutuks jäänud proua.

Sügispäevade korraldaja Katre Kipperi sõnul filmiti sügispäevade reklaamklippi. «Sel aastal on sügispäevade läbivaks teemaks pärimus,» selgitas Kipper, kuidas sündis mõte üllatada linlasi lühikese ja moodsa tantsuetendusega.

«Ah et tudengid, siis on ju väga vahva!» naeratas ennist nõutu naine rahulolevalt.

Tudengite sügispäevadele antakse avatuut juba esmaspäeva hommikul kell 6.15, kui koos korraldajatega lähevad Raatuse ühiselamu ette tudengeid äratama ka maaülikooli rektor, Tartu ülikooli õppeprorektor ja Tartu linnapea.

Olulise uuendusena sügispäevadel nimetas Kipper Bambuse ehk isevalmistatud veerevate masinate võistluse tagasitoomist kavasse. Isevalmistatud sõiduriistadega hakatakse mõõtu võtma järgmise pühapäeva pärastlõunal Uueturu tänava lõigul, mis jääb kaubamaja ja Playtechi maja vahele. Lisaks šõule hinnatakse sel korral ka sõidukite kiirust.

«Korrata!» hõiskas naishääl Küüni tänaval, kui tudengite paariminutine kaerajaan läbi sai.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles