Politseinikud aitasid üheskoos piirivalvuriga soost välja eksinud eaka mehe

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lüübnitsa.
Lüübnitsa. Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Lõuna prefektuuri politseinikud ja piirivalvur juhatasid eile eksinud eaka mehe sireenide, vilkurite ja signaalrakettidega soost välja.

Eile, 10. oktoobril kella 15.45 paiku laekus politseile kõne, et Põlvamaal Mikitamäe vallas Lüübnitsa soos on ära eksinud 1939. aastal sündinud mees, vahendas politsei- ja piirivalveameti (PPA) pressiesindaja.

Eksinud mehe tuttav teataja lisas, et sohu läinud mehe valge sõiduauto Opel Astra seisab Võõpsu teeristist ligikaudu 4 kilomeetrit Lüübnitsa poole, lisaks andis murelik helistaja politseile eksinud mehe mobiiltelefoni numbri.

Saanud teada täpsema sohu sisenemise asukoha, alustasid Lõuna prefektuuri politseinikud ja piirivalvur kiirelt pimeneva õhtu eel otsinguid, üks politseinikest sisenes jalgsi sohu ning teised hoidsid eaka mehega kontakti telefoni teel. Eksinu leidmiseks kasutati ka politseisõiduki sireene, mida mees kuulis ning misjärel püüdis ta hääle poole liikuda. Kuna aga isik oli kõrges vanuses, soos tatsamisest väsinud ja ei jaksanud enam kõndida lasi piirivalvur õhku kolm signaalraketti. Eakas väsinud mees püüdis kõndida signaalrakettide suunas, kuid oli selleks liiga kurnatud. Küll aga vastas tee kaotanud mees politseinike hõigete peale ja pidas kontakti telefonitsi ning kella 17.25 ajal jõudis politseinik mööda soist ala liikudes abivajava meheni. Politseiametnik talutas kurnatud mehe käekõrval soost välja.

Soost välja aidatud eakas mees oli pikast soos ekslemisest küll vaevatud, kuid meedikute abi ta ei vajanud.

Põlva patrullteenistuse välijuht Riho Laanoja paneb kõigile seenelistele ja marjulistele südamele, et metsa või sohu minnes tuleb lähedastele võimalikult täpne asukoht teada anda. Eilse eaka mehe kiituseks tuleb öelda, et kuigi ta oli lootusetult eksinud ja ei jaksanud enam ise soost välja tulla, oli ta endaga kaasa võtnud täislaetud akuga mobiiltelefoni, mis oluliselt lihtsustas tema leidmist ja temaga suhtlemist.

Otsingutel osales Lõuna prefektuuri 4 politseiametnikku ja 1 piirivalveametnik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles