Playtechi juht vaikib postimaja tulevikust

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu postimaja leidis omaniku 28 miljoni krooni eest.
Tartu postimaja leidis omaniku 28 miljoni krooni eest. Foto: Ain Protsin.

Läinud aasta detsembris müüdud Tartu Postimaja ümberehitus moodsa ilmega ärihooneks võib alata juba mais, kuid saladusloor püsib sellel, kes selles majas valmimise järel end sisse seavad.


Mõnda aega on linnas levinud sahinad, et postimajasse kolib sisse Playtech, kes praegu rendib umbes 60 protsenti Plaskust ja on end seal sisse seadnud 11 korrusel.



Jutte kütab tagant tõsiasi, et Eesti Postilt 28 miljoni krooniga postimaja ostnud firma Bandwick Invest­­ments OÜ juhatuse esimees on Playtechi Eesti tegevjuht Juha Olavi Korhonen.



Pea kolme nädala eest sai Korhonen toimetuselt neli küsimust, millele vastust ei olnud eile lehe trükki minemise ajaks veel tulnud.



Vastamata küsimused


Millised on plaanid postimajaga? Kas Playtech kolib sellesse või keegi teine? Kas Play-tech lahkub Plaskust? Miks? – olid lähetatud küsimused. Kor-honen vastas kirja saamise õhtul, et kahjuks pole veel jõudnud kokku panna kooskõlastatud vastust. «Üritan teile vastata mõne päeva jooksul,» seisis enne heade soovide rida.



Samasuguse lakoonilise vastuse said ka teised Korho­­nenilt asja uurinud väljaanded.



Estiko juhataja Ain Tammvere ütles reedel, et mingeid jutte sellest, et Playtech Plaskust lahkumas on, ei ole olnud, pealegi olevat sõlmitud pikaajaline tähtajaline rendileping. «Ei näe, et see leping lõppeks,» sõnas ta.



Ta lisas, et Playtechi 500 töötajal oleks postimaja juures võimatu parkimiskohti leida.



Liiatigi ütles Tammvere, et Playtechi juhi kinnisvaraomandi ja firma kolimise jutus sidumine on rohkema infota meelevaldne. «Samamoodi võiks öelda, et Estiko tegeleb mööbli tootmisega, kuivõrd ma juhin ka Wermo nõukogu. Päris nii üks ühele ei saa,» ütles ta.



Samas on Korhonen varasemates intervjuudes nimetanud, et Playtechil on tööd kuhjaga ja firma valib kliente, kellega ärisuhetesse astub. Rendipindu leiaks Tamm­­vere sõnul juurde aga ka Plaskus, millesse majutumise üks eesmärke oli Playtechil kõik üksused sama katuse alla koondada.



Moodsam välimus


Linnas on levinud ka mitmeid kuuldusi postimaja mitme korruse võrra kõrgemaks ehitamise kohta.



Arhitektuuribüroo Sammas projektijuht Alla Dobroljubs­­kaja ütles, et neil juttudel ei ole alust. Ainsana on plaanis korruse jagu kõrgemaks ehitada hoovipoolne osa umbes 200 ruutmeetri ulatuses, mis praegu on muudest maja osadest madalam.



Küll aga muutub senine kolumbia kivist fassaad, mis on Dobroljubskaja sõnul plaanis  nüüdisaegseks teha ja lisada sinna moodsaid klaaspindu.



Tartu linn on projekteerimistingimusi väljastades soovinud, et hoone esimesel korrusel oleksid suurte vaateakendega avalikkusele suunatud ruumid ja säiliks Vanemuise-Küüni nurgal olev lehekiosk.



Kas nii ka läheb, ei ole veel selge. Dobroljubskaja sõnul on kavas teha kogu maja bürooks ja avalikke ruume sellesse kavandatud ei ole. Hoone ümberprojekteerimisse on kaasatud ka selle arhitekt Jüri Siim.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles