Saalihokimeeskond püüab medalit

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hooajaeelne aeg on saalihokimeeskonna jaoks möödunud pühendunud treeningute tähe all. Palliga harjutustele eelneb mängu stabiilsuse jaoks sama vajalik üldkehaline osa.
Hooajaeelne aeg on saalihokimeeskonna jaoks möödunud pühendunud treeningute tähe all. Palliga harjutustele eelneb mängu stabiilsuse jaoks sama vajalik üldkehaline osa. Foto: Kristjan Teedema

Pühapäeval alustab maaülikooli uuenenud koosseisuga võistkond uut hooaega saalihoki meistriliigas, kui algusega kell 17.30 võõrustatakse kodusaalis SK Saku Fortuna meeskonda.

Meeskonna treener Talis Mölder rääkis, et hooaja ettevalmistus on läinud väga hästi, sest meeskonna põhituumik on hooajaks valmistunud pühendunult treenides ja ühtlasi osaleti kahel kontrollturniiril.

Kahe nädala eest jõuti traditsioonilisel Jõgeva Karika turniiril veerandfinaali, kus jäädi alla eelmise hooaja hõbedameeskonnale TTÜ SK-le. EMÜ näitas Mölderi hinnangul kohati väga head mängu, kuigi endiselt kummitab väravapõud ja liiga tihti juhtuvad suured prohmakad, millest vastane saab kerge värava.

Ta märkis, et kuigi väravaid ja stabiilsust oleks juurde vaja, on üldpilt hea ning mängutempo ja -jõulisus on võrreldes varasemate aastatega kõvasti paranenud.

Uued mängijad võõrsilt

Esindusmeeskonna koosseisus on mitmeid uuendusi. Nimekirja lisandub kolm võõrleegionäri: Läti meistriliigas Ulbroka meeskonnas eelmisel hooajal mänginud Rolands Reinsons, Läti esiliigas SK Babtes mänginud Mrtiš Simsons ja Soome teises divisjonis SBS Maskus mänginud Lauri Nieminen. Ka liituvad meeskonnaga pikaaegsed Eesti koondislased Martin Karis ja Andro Sõber.

«Viisiku jagu uut tippkvaliteeti pluss tublisti arenenud oma tuumik kõlab kokku üsna meeliülendavalt,» sõnas Mölder.

Ta lisas, et meeskonna eesmärk on juba mitmeid aastaid olnud medalivõit Eesti meistrivõistlustel, nüüd on see eesmärk reaalsem kui kunagi varem.

Esimene mäng Sakuga tuleb Mölderi arvates tasavägine ja võitluslik, sest Saku näitas Jõgeva Karikal väga kõrget taset, mängijate füüsiline võimekus on hea ja individuaalselt on taas aasta võrra kogenenumad noored mehed väga osavad.

«Kaitses peame olema tähelepanelikud ja töökad ja kui pallid väravasse viskame, siis on võit võimalik,» resümeeris ta.

Naiskond samuti uuenenud

Naiste meistriliiga põhihooaeg algab järgmisel nädalavahetusel, kui EMÜ SK kohtub võõrsil Jõgeva SK Selver/Tähega. Mölder rääkis, et naiste ettevalmistust on seganud mitmel puhul mängijate õpingud, pere, töö ja muu spordiväline elu, siiski on ka naiskonnal üle mõne aja koos fantastiline punt, kellega saab heal ja kindlal meelel minna eelmise aasta medalit kirkamaks nühkima.

Tartu naiskonda on naasnud pikaaegsed Eesti koondislased Liina Luih ja Meelike Terasmaa ning emapuhkuselt on tagasi samuti koondises mänginud Jane Klavan ja Kersti Teder. Liitusid ka noormängijad Tamsalust –  Marian Roop ja Enelin Kiisla – ning noored EMÜ saalihokikoolist.

«Naised on nii mitu aastat sedavõrd tublid olnud, et vääriksid küll üht meistritiitlit. Kuid kui ainult tiitlile keskenduda, siis ei pruugi mängust midagi välja tulla,» mõtiskles Mölder.

Nii meistriliigas kui naisteliigas mängivad võistkonnad põhiturniiril omavahel läbi kolm korda. Meistriliigas on meeskondi viis, naiskondi neli.

Mölder märkis, et vastased on pidevalt samad ja tase on ühtlane, siiski on iga mäng suure väärtusega. Vastased tunnevad üksteist läbi ja lõhki, mis teeb ju pusimise taktikaliselt huvitavaks, selgitas ta.

EMÜ SK on esindatud ka esi- ja teises liigas, kuhu meeskondadesse jagunevad mängijad vastavalt tasemele või individuaalsele soovile, näiteks tugev mängija soovib mängida madalamas liigas. Duubelmeeskondade eesmärgiks on Mölderi sõnul liigade esikohad.

Saalihokiklubid

• Meistriliiga: Jõgeva SK Tähe, TTÜ SK, Sparta Team Automaailm, Eesti maaülikooli SK ja SK Saku Fortuna.

• Naisteliiga: SK Saku Fortuna, Sparta spordiselts, Eesti maaülikooli SK ja Jõgeva SK Tähe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles