Venekeelne leht peab Tartut lõuna pealinnaks

Aime Jõgi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uue infolehe esikülg
Uue infolehe esikülg Foto: Repro

Ilmunud on esimene number Tartu uudiseid pakkuvast infolehest Južnaja Stolitsa, mis tõlkes tähendab lõuna pealinna, mille tiraaž on 5000 ning mida kaubanduskeskustes jagatakse tasuta.


Nii väljaandja – Tartus asuva reklaamtrüki- ja paljunduskeskuse Hoobeks esindaja Jelena Fomin – kui ka toimetaja, Lääne-Virumaalt pärit ajakirjanik ja sõumees Samuel Golomb on veendunud, et ajaleht hakkab peagi jõudma Tartust ja Tartumaalt kaugemale.



«Nišš nii lugejaid kui reklaamitellijaid silmas pidades on siin olemas,» ütles Go­lomb.



Leht on kaheksaleheküljeline, trükitud valgele mattpaberile ning kõik lood selles on Samuel Golomb ise kirjutanud ja toimetanud.


Esialgne ilmumissagedus on kord kuus.



Osa materjale on sündinud Tartu linnavalitsuse ja volikogu pressiteadetest, millele Golomb on ametnikelt või teistelt asjaomastelt isikutelt kommentaare ja taustainfot juurde pärinud.



Ka kavatseb toimetaja leida häid autoreid mitmelt poolt. Esimeses numbris saavad sõna näiteks vene lütseumi õpetajad Svetlana Zotova ja Ljudmila Burlova ning haridusportaal.ee juhatuse liige Urbo Vaarmann.



Golombi sõnul pole infolehel sidemeid erakondadega. Ettepaneku tervitada uue lehe lugejaid on teinud ta Tartu linnavolikogu kõigile fraktsioonidele. Golombil on hulk plaane, kuidas hakata koostööd tegema teiste tasuta jagatavate infolehtede, kohaliku vene raadio ja noorte ajakirjandushuvilistega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles