Kolmanda play-off'i eel arvavad eksperdid: Üllar Kerde

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üllar Kerde
Üllar Kerde Foto: Peeter Langovits

Rock kaotas Balti liiga teise veerandfinaalmängu Šiauliaile 62:69 ja kõik algab jälle nullist. Selle vahega, et vigade tegemise ja parandamise ruumi enam ei ole. Finaalturniirile pääseja otsustatakse teisipäeval kell 18.30 Leedus.

Üllar Kerde, Tallinna Kalevi treener, endine Rocki peatreener:

Algus oli hea ja tundus, et mäng läheb loogilist rada. Tundus, et Šiauliai ei saa oma mängu üles. Minu soovitus lõhkuda side esimese ja teise liini vahel esimesel veerandil toimis. Leedukad ei saanud lihtsaid korve.

Teisel veerandil ei olnud oluline see, et üks mees (Low - toim) viskas 8 punkti järjest, vaid et sellega kadus Rockil rütm ära. Siin pidanuks treenerid appi tulema ja mõtlema, kuidas rütmi säilitada. Ma ei tea, kas ja kuidas nad seda tegid, sain mängu ainut netist jälgida. Öeldakse ju, et heal võistkonnal pole treenerit vaja. Treenerit on vaja siis, kui raskeks läheb.

See on nagu suusatamises: kui 50 kilomeetris korra kukud, pole ju hullu nagu midagi, aga rütm kaob ära. Igatahes hakkas Šiauliail tabavusprotsent kohe tõusma.

Eks see play-off on üks suur närvide mäng. Eelmisel aastal olid ka põhilised otsustajad mehed teised - Tanoka Beard ja Giorgi Tsintsadze. Mullustest otsustajatest on praegu olemas Tanel Tein ja Janar Talts, aga ülejäänud on ju põhiliselt uued.

Teisipäevane mäng Leedus tuleb kindlasti keerulisem, kui oli esimene. Esimeses mängus leedukad natuke alahindasid Rocki. Nüüd on mäng jälle nende kodus ja 1:1 on natuke teine olukord kui 0:0. Taganemisteed ei ole.

Šanssideks pakun jälle 50/50. Eestis ei ole palju võistkondi, kes suudaksid väljas hästi mängida. Aga katastroofi ma ei näe. Tuleb ikka endast anda 150 protsenti. Korvpall on selline. Muidugi, kaks korda järjest Leedus võita on keeruline, aga kui see juhtub, annab see järgmisteks mängudeks tohutult enesekindlust juurde.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles