Tartus peetav üleeuroopaline folkloorifestival sai logo ja EASi toetuse

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartus peetava üleeuroopalise folkloorifestivali Europeade logo.
Tartus peetava üleeuroopalise folkloorifestivali Europeade logo. Foto: Tartu linnavalitsus

Tuleval aastal Tartus korraldatav Euroopa suurim folkloorifestival Europeade sai endale ametliku logo (pildil). Lisaks saabus teade, et ettevõtluse arendamise sihtasutus on nõus toetama suurfestivali miljoni krooniga.


Europeade on alates 1964. aastast toimuv iga-aastane Euroopa suurim rahvakultuuri rändfestival, kus domineerib rahvatants. Osalejate arv kokku on olenevalt aastast 4500-6000 inimest ning peaaegu poole sajandi pikkuse traditsiooniga festivalil osalevad tantsijad kõigist Euroopa riikidest, teatas Tartu linnavalitsus.



Mullu sügisel Tartut külastanud Europeade’i president Bruno Peeters ütles toona, et Tartu on just parajalt väike selleks, et publiku ja ligi 5000 rahvatantsija ja –muusiku vahel tekiks hea side ja atmosfäär. Samuti oli ta rahul ka ürituse korraldamiseks vajamineva infrastruktuuri ja entusiastlike korraldajatega, kellel on juba olemas suur kogemus rahvusvaheliste suursündmuste korraldamisel.



Festivali logo valikut põhjendas Tartu kõrgema kunstikooli meedia- ja reklaamikunstiosakonna juhataja Jaanus Eensalu eelkõige kavandi lihtsusega, kuid samas graafiliselt kõige täiuslikuma lahendusega.



«See logo on lihtne, äratuntav, kajastab rahvusvahelist keelt ning on vägagi sobiv suure rahvusvahelise ürituse tarbeks,» selgitas Eensalu. «Lisaks saab logo lihtsalt kasutada erinevatel pindadel ja erinevas suuruses ning seda saab kergelt edasi arendada.»



Eensalu märkis, et tema arvates on see üks parimaid logosid, mida ta viimasel ajal näinud on ning seetõttu tegi ta ka ettepaneku, et Tartu võiks esitada selle Europeade’i ametlikuks ja püsivaks logoks.



EASi miljonikroonine toetus on mõeldud projektile, mille eesmärgiks on rahastada ürituse korraldamisega seotud turundustegevusi. Projekti kogumaksumuseks on 1 428 572 krooni ning Tartu linna omaosalus selles 428 572 krooni.



Kogu festivali korraldamine nõuab linnalt ligikaudu kuus miljonit krooni. Europeade'i korraldava linna ülesandeks on muuhulgas osalejate majutuse tagamine, toitlustamine ning suurfestivaliga kaasneva logistilise teeninduse korraldamine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles