Rock peab hoidma enesekindlust

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Repro

TÜ/Rock näitas Balti liiga play-off’i esimeses kohtumises võõrsil šiauliai vastu suurepärast mängu ja võitis 84:61. Play-off’i esimene ring mängitakse kahe võiduni. Järgmine matš peetakse homme algusega kell 14.30 TÜ spordihoones. Eksperdid analüüsivad esimest veerandfinaali ja võimalikke laupäevaseid stsenaariume.

Andres Sõber
Rakvere Tarva peatreener


Rock tegi nii, nagu ma eelmine kord ütlesin (vt TPM 24.04). Visnapuu peab hakkama raha koguma ja mulle laua välja tegema. Aga pidagu silmas, et ma olen viimasel ajal rohkem kala-mees, mitte liha-mees.

Mulle mäng meeldis, Rocki poiste hasart oli kõva, mängisid oma kindlat mängu. Kaitses panid augud ilusti kinni ja rünnakul hoidsid rütmi nii, et vastane ei saanud palli. Pall oli enamasti Rocki käes.

Leedulased mängivad ju seda n-ö eurokorvpalli – pall kiirelt üle ja pealevise. Nad ei osanud paraku üldse ümber orienteeruda. Võib-olla polnud Šiauliail ka kõige parem mängupäev, aga see on juba nende mure.

Rock tegi igal juhul väga sümpaatse esituse. Leedulastele suruti aeglane rünnak peale, nii et nad ei suutnud oma asja ajada. Mis mind kõige rohkem imestama pani – leedukad ei mänginud ka kaitses. Kodus mängitakse ikka agressiivselt, ei tea, mis nemad jonnisid.

Rocki stiil toimis väga hästi, nii et leedukad läksid koos oma peatreeneriga endast täitsa välja.

Kui leedukad tahavad Tartus midagi saavutada, peavad nad suutma mängu kiireks ajada. Rock teeb muidugi kõik selleks, et see nii ei läheks. Muud varianti pole.

Ma olen Šiauliaid näinud ka teistes mängudes ja nad viskavad hästi sisse küll. Kui Rock saab oma joonise peale panna, on kõik korras. Nüüd on Rockil aga pinge peal: kodumäng, ja oleks hea, kui saaks seeria ära lõpetada. Ma usun, et nad tulevad omadega välja. Hoian igal juhul pöialt!

Paavo Russak
Rocki treener


Kõik läks suurepäraselt, mäng oli äge. Mänguplaanis oli paika pandud, et mängitakse distsiplineeritult, ja kõik asjad toimisid.

Psühholoogilises plaanis oli see kõva võit. Ka selles mõttes, et esimest korda võideti Šiauliaid nende kodus. Kindlasti annab see järgmiseks mänguks enesekindlust juurde. Ja see tuleb nüüd 100 protsenti ära kasutada.

Ma ei usu, et Šiauliai peatreener Sireika laupäeval Tartusse tulles mänguliselt midagi kardinaalselt pea peale pöörab. Eks leedukad katsuvad nüüd endale olulised asjad lahti mõtestada, miks esimene mäng neil niimoodi läks, enda nõrgad kohad üles leida ja mängu selles mõttes korrigeerida.

Kuna Rockil kõik toimis, siis seda joonist tuleb ka laupäeval hoida. Aga valmis tuleb olla ka võimalikeks muudatusteks, mida Šiauliai võib ette võtta.

Eks Šiauliai taktikaline arsenal on meie omadele teda. Võimalike variantidega ollakse kursis ja mõtestatakse need lahti. Arvan, et mingeid üllatusi Indrek Visnapuule ei teki. Kõik stsenaariumid mängitakse läbi. 

Üllar Kerde
Tallinna Kalevi treener, endine Rocki peatreener


Šiauliai püüdis oma kiiret jookse-viska-mängu arendada. Nad ei olnud õppinud viimasest õppetunnist, mis nad Tartus said. Leedukad ei olnud korralikult mänguks valmistunud. Arvasid, et suudavad lihtsakoelise korvpalliga läbi lüüa.

Rock mängis oma mängu nii, nagu nad olid plaaninud. Vastaste rünnak halvati, ega eriti palju muid variante polegi. Side taga- ja ääremängijate vahel lõhuti ära – see ongi üks põhitõde korvpallis.

Kogu mängu käik näitas seda, et Rock oli mänguks põhjalikumalt valmistunud kui Šiauliai, rohkem hingestatud.

Ega Šiauliai peatreeneril Antanas Sireikal praegu lihtne olukord ei ole. Nüüd tuleb tal tõsiselt kontsentreeruda kohtumisele Tartus. Ma arvan, et leedukad hakkasid liiga vara juba poolfinaali peale mõtlema.

Loom veel lastud ei ole. Eelmine kord pakkusin Rocki šanssideks 50/50, nüüd pakuks juba 75/25.

Ma ei tea, millised võimalused on Šiauliail mängida teistmoodi, targemalt. Sest targa võistkonna vastu peab targalt mängima, kui sul ei ole väga palju jõudu. See ei ole sugugi lihtne, aga küll nad midagi välja mõtlevad.

Rockil peab olema väga palju enesekindlust, et väljas saadud võit enda kasuks pöörata.

Mängu tuleb muuta nagunii, sest ka vastased muudavad oma mängu, aga saavutatud enesekindlust ei tohi ära kaotada, selle põhjalt tuleb edasi minna.

Arvan, et treeneripingil olev potentsiaal saab sellega hakkama – nad leiavad, mida parandada, milliseid vigu vältida. Ka ideaalses mängus tehakse ju vigu.
Ei tohi minna mütsiga lööma ja ei tohi mõelda, et üks mäng on veel.

Tuleb asi Tartus ära lahendada ja siis on teist aastat järjest Eesti meeskond final-four’is, mis meie õnnetus korvpallis on väga kõva sõna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles