Võru linnapeaks valiti senine maavanem Ülo Tulik

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülo Tulik.
Ülo Tulik. Foto: .

Võru linnavolikogu valis tänasel istungil salajase hääletuse tulemusena linnapeaks Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) liikme Ülo Tuliku ning kinnitas ametisse uue linnavalitsuse.

Ülo Tuliku kandidatuuri seadis üles IRLi nimel Sairos Hõrak, vahendas linnavalitsuse pressiesindaja.

Vastaskandidaate ei esitatud. Tuliku kandidatuuri toetas 15 saadikut, vastu oli neli, üks saadik jäi erapooletuks, üks sedel oli rikutud.

Võru uue linnapea Ülo Tuliku ettepanekul kinnitati Võru linnavalitsus viieliikmelisena, liikmeteks valiti Innar Mäesalu (RE), Kersti Kõosaar (RE), Jüri Kaver (RE)
ja Kristjan Võrno (IRL).

Anneli Viitkini ja valitsuse liikmete ametist tagandamise tingis möödunud kolmapäeval Võru linnavolikogu istungil volikogu 11 liikme poolt esitatud umbusalduse algatamise avaldus. Tänasel istungil hääletas umbusaldusavalduse poolt 11 saadikut, vastu kaheksa, hääletamisest ei võtnud osa kaks saadikut.

Võru linnapea Ülo Tulik kuulub IRLi. Ülo Tulik oli alates 2005. aastast kuni möödunud nädala lõpuni ametis Võru maavanemana. Enne seda töötas Tulik üheksa aastat Võru vallavanemana.

Nädala eest avaldasid Võru linnavolikogu Reformierakonna ning IRLi saadikud umbusaldust volikogu keskerakondlasest esimehele Toomas Paurile, uueks volikogu juhiks valiti reformierakondlane Erki Saarman.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles