Lapsed käisid ülikoolis

Elina Randoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Tartes laste piiramisrõngas.
Urmas Tartes laste piiramisrõngas. Foto: Sille Annuk

«Kas te oskate välja pakkuda midagi sellist, mida teie saate teha, aga teie vanemad ei saa?» küsib maaülikooli zooloogiaosakonna juhataja ja loodusfotograaf Urmas Tartes (pildil) ligikaudu 30-pealiselt kuulajaskonnalt.


«Aia alt läbi ronida!» kõlab üsna varsti vastus. Tõsi ta on, sest oma vanematest on saalis istujad veel umbes poole väiksemad. Täpsemalt on nad 8–12-aastased kooliõpilased.



Nii noortel pole ülikoolipinki just sageli asja, aga selleks 2007. aastast tegutsenud Narva kolledži lasteülikool mõeldud ongi, et ka pisemad saaksid põnevas keskkonnas huvitavatel teemadel juttu kuulata. Tartusse tuli lasteülikool esimest korda eelmisel kevadel.



Tartes ei räägi tegelikult üldse suurtest ja väikestest inimestest, vaid hoopis putukatest ning nende väiksuse plussidest ja miinustest. Ja kui jutt otsas, siis paneb iga lapse nn matriklisse ka allkirja, et loeng on kuulatud.



Sama tegid ka teised lektorid, keda kahe päeva jooksul oli neli. Eile rääkis lastele veest füüsikaprofessor Jaak Kikas, esmaspäeval astusid kuulajate ette ajalehe KesKus peatoimetaja Juku-Kalle Raid, kes rääkis ajaloost, ning majandusanalüütik Hardo Pajula, kes rääkis majandusest.



Ja kui keegi tahab täpselt teada, millest lastele loengus räägiti, siis võib paari päeva pärast vaadata aadressile www.video.ut.ee, kuhu videosalvestised peagi üles pannakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles