Jäähalli kavandav Jõgeva ootab paremaid aegu

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uisud.
Uisud. Foto: Andres Teiss/Postimees

Ehkki väikelinna pingeline eelarve ei võimalda tõenäoliselt veel lähiaastatel koppa maasse lüüa, pole aastatetagust jäähokitraditsiooni elustada sooviva Jõgeva linnaisad jäähalli mõtet maha matnud.


Esmaspäeval kinnitas Jõgeva linnavalitsus arhitektuurilised ja ehituslikud lisatingimused, mis võimaldavad alustada Aia tänavale olemasoleva spordihoone kõrvale jäähalli projekteerimist.



Abilinnapea Mihkel Kübar kinnitas Tartu Postimehele, et tänavune linnaeelarve ehitusega kindlasti alustada ei võimalda. Ometi jätkatakse arutelusid ja võimalikke eeltöid, et ajaks, mil olud paranevad, saaks töödega kohe alustada.



Rahastamisvõimalusi on otsitud ka väljastpoolt linnaeelarvet, näiteks kultuuriministeeriumist, kuid ka riigi tasandilt on seni vastatud eitavalt.



Kübar lisas, et kohapeal töötavad mõtte kallal mitmed aktiivsed inimesed, kelle eestvõttel on valminud ka väike eskiisprojekt. Projekteerimisega päriselt esialgu veel ei alustata, küll aga kehtestas linnavalitsus selleks tingimused.



Nii näeb kava ette, et tulevikus rajatav jäähall moodustaks olemasoleva spordihoonega «Virtus» ühiselt funktsioneeriva maja. Halli sissepääs ühtiks praeguse spordihoone peasissekäiguga ning kasutada saaks nii olemasolevaid garderoobe ja riietusruume.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles