Pere Leib jäi neljandat aastat järjest teiseks

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Finaalmängus valmistas tartlastele enim peavalu Selveri liider Argo Meresaar. Pildil üritavad tema vastu rohtu leida Kristo Kollo (nr 2) ja Romet Priimägi (1202). Eriti ei leidnud.
Finaalmängus valmistas tartlastele enim peavalu Selveri liider Argo Meresaar. Pildil üritavad tema vastu rohtu leida Kristo Kollo (nr 2) ja Romet Priimägi (1202). Eriti ei leidnud. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

«Ei pääse kuidagimoodi neist üle ega ümber,» tõdes Tartu Pere Leiva mänedžer Martin Jürgenson, kui taas tuli Schen­keri liiga finaalis Tallinna Selverile alla jääda.


Juba neljandat korda Schenkeri liiga finaalis mänginud Pere Leib pidi ka seekord teise kohaga leppima. Selveri üleolek oli ilmne. Nende tugev serv ja tõhus blokitöö ei jätnud Tartule palju variante.

Pere Leib näitas võimu küll poolfinaalis Lase vastu, ent Selverit ei õnnestunud millegagi suruda. Kogu mängu peale ainult viis blokki näitab, et Selver tegutses rünnakul ülikindlalt ja nende mängus nõrka lüli ei olnud.

Ainuke võimalus


Ainult esimese geimi lõpus oli Tartul võimalus, kui 16:19 kaotusseisust suudeti viigistada 21:21. Aga võimaluseks see jäigi. Selver sai geimivõidu 25:23 ja enam ennast üllatada ei lasknud.

Tartul kogunes kogu mängu peale 24 rünnakuviga. Ainuke mees, kes palli kindlalt punktiks lõi, oli Romet Priimägi. Kümnest tõstest kaheksal korral oli mees resultatiivne. Teised ründajad sellist kindlust näidata ei suutnud.

Tartlaste resultatiivseimaks kerkis ka finaalis Martti Juhkami 15 punktiga. Priimägi panustas 11 ja Enderwin Herrera 9 punktiga.

Tänavune hooaeg on Pere Leivale olnud väga heitlik, nii et tartlaste finaali jõudmist võiks iseenesest juba saavutuseks pidada. «Tagantjärele võib jah nii öelda,» möönab Jürgenson, «aga finaalmäng jääb ikkagi kripeldama. Lootsime, et meie vastupanu on tugevam.»

«Paraku oli Selver nii kõvast puust, et mitte kuskilt nad ei rebenenud,» tunnistas ta. «Neil ärakukkumisi ei olnudki. Argo Meresaar vedas nad nii ilusti välja – kui oligi mingi raske moment, siis tema lõi ikka ära.»

Selveri peatreener Avo Keel sõnas pärast mängu, et neil õnnestus kõik. «Alati saab kindlasti paremini, aga sellises olukorras ja selle eesmärgi nimel läks meil täppi nii füüsiline ettevalmistus kui pallitunnetus,» ütles ta. «Ka löögikõrgused olid meil väga paigas.»

Parim teine koht


Pere Leiva haldajaklubi SK Duo juhatuse liige Alari Jõesaar ütles, et kogu senisele hooajale tagasi vaadates peab Pere Leib tulemusega rahul olema: «See teine koht on senistest ehk kõige väärtuslikum.»

Siiski lootis Jõesaar, et finaal tuleb tasavägisem ja tartlased suudavad rohkem vastu hakata. «Kokkuvõtteks on mul hea meel, et suutsime meeskonnaga mudast välja rabeleda ja finaali välja jõuda,» lisas ta.

Schenkeri liiga sümboolsesse meeskonda valiti Tartu poolelt Enderwin Herrera ja Rait Rikberg. Teistest meeskondadest lisandusid Argo Meresaar, Denis Petrovs, Kristjan Õuekallas, Armands Celitans ja Rai­monds Vilmanis.

Neljapäeval alustatakse Eesti meistrivõistluste veerandfinaalidega. Pere Leib kohtub A. Le Coqi spordihoones kell 18 Valio Võru meeskonnaga.

Schenkeri liiga finaalturniir
Poolfinaalid

• Selver – Ozolnieki 3:0 (13, 22, 21)
• Pere Leib – Riia Lase 3:1 (-18, 16, 19, 17)
3. koha mäng
• Ozolnieki – Riia Lase 2:3 (15, -21, 21, -18, -13)
Finaal
• Selver – Pere Leib 3:0 (23, 16, 20)
----------------------------------------------------------

Arvamus

Rainer Vassil­jev
Pere Leiva peatreener:

Mina näen meie teises kohas küll pigem positiivset. 13. veebruaril pärast kaotust Rakverele olime veel Schenkeri liiga viimased. Sealt lõpuks finaali tõusta on ikkagi saavutus. Kiitus meestele!

Milles me Selverile all jäime? Kindlasti oma blokis. Õuekallas ja Meresaar tegid meile kõige rohkem pahandust. Servid olid agressiivsed mõlemal poolel, aga meie vigade hulk oli suurem. Vastuvõtust oleks rohkem oodanud.

Oma meestest tõstaksin esile Martti Juhkamit, kes pärast vigastusest paranemist on olnud mees omal kohal. Eriti veel, kui arvestada seda, et ta on diagonaalründaja kohal olude sunnil – ta on väga hästi hakkama saanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles