Politsei tabas kahes tanklaröövis kahtlustatavad

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illustratsioon: Lennart Rikk

Lõuna prefektuuri kriminaalpolitseinikud tabasid kahel korral Tartus Jaama tänaval asuva Alvistra tankla röövimises kahtlustatavad noormehed, kelle kohus prokuratuuri taotlusel ka vahistas.


Esitatud kahtlustuse kohaselt sisenesid 19- ja 21-aastased noormehed oma nägusid varjates 14. jaanuaril Tartus Jaama tänaval asuva tankla poeruumi, kus üks nõudis relvataolise esemega ähvardades müüjalt sularaha.

Tanklatöötaja andis neile 1400 krooni, mille peale kurjategijad põgenesid. Täpselt nädala pärast, 21. jaanuaril rööviti sama tanklat teistkordselt ning siis langes röövlite saagiks 2900 krooni.

Lõuna ringkonnaprokurör Toomas Liiva sõnul pidas ta vajalikuks taotleda kohtult kahtlustatavate vahistamist, sest nood näitasid vaid nädalase vahega sama tanklat röövides üles tõelist jultumust.

«Samuti olid mõlemad kahtlustatavad vaatamata oma noorusele varem kriminaalkorras karistatud: 21-aastane noormees juba neljal korral, 19-aastane ühel korral, kuid viibis ka röövide toimepanemise hetkel katseajal,» selgitas Liiva.

Prokurör rõhutas, et röövimine on raske kuritegu, mille eest seadus näeb ette kuni viieteistaastase vanglakaristuse.

Mõlemad tankla röövide videosalvestised edastati meedia kaudu avalikkusele. «Kuigi kahtlustatavate tabamiseni ei viinud sel korral salvestiste näitamisele järgnenud vihjed, tahaks ikkagi tänada kõiki, kes politseiga antud asjus ühendust võtsid,» ütles tanklaröövide üks menetlejatest politseiüleminspektor Eduard Sui.

Kriminaalpolitseinik Sui soovitas, et öösel töötavate tanklate või poodide omanikel tuleks kindlasti täiendavalt turvameetmetele mõelda. «Näiteks võiks häirenuppe olla mitu tükki: üks näiteks kassa juures ja teine kaasaskantav,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles