Vene ball lükkus märtsist aprilli

Aime Jõgi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene ball Mustpeade majas
Vene ball Mustpeade majas Foto: Artur Sadovski

Tänavune vene ball ei leia aset märtsi lõpul nagu tavaliselt, vaid 10. aprillil.


«Sel aastal sobib see hästi. Nii anname loodusele aega kevadega järele jõuda ja inimestelegi võimaluse talveunest ärgata,» ütles Slaavi Kultuuri Ühingu esimees ja balli üks korraldajatest Oleg Nesterenko.



Vanemuise kontserdimaja uksed avatakse 10. aprilli õhtul juba kell 17 ning balli kava tuleb kirev: üles astuvad tantsu-, laulu- ja pilliansamblid, publikule jalakeerutuseks mängib Ivetta Trio.



«Sel aastal ei saa me kitsa eelarve tõttu külla kutsuda populaarset lauljat Anne Veskit,» märkis Nesterenko. «Küll aga tuleb ballile esinema Venemaa teeneline kunstnik, Pihkva solist Aleksandr Lib.»



Nesterenko sõnul pakub pidu tulijaile eelkõige head vene atmosfääri ja n-ö juurte juurde minemise tunnet. Vene ball ei tähenda aga kunagi suletud ringi, sinna on oodatud alati kõik huvilised ja eestlaste seas on see sündmus ülipopulaarne.



Ballil hõigatakse välja ka vene poeedi Igor Severjanini preemia uued saajad. Selle preemiaga püütakse ära märkida neid, kes on oma tegemistega silma paistnud venekeelse elanikkonna lõimimisel Eesti ühiskonda.



Tartlased on tänavu esitanud üheks kandidaadiks vene balli korraldustoimkonna liikme Niina Burlaka.



Eelmisel aastal teenis preemia üks teine balli korraldaja – Ariadna Elango.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles