Elvas asuval Enicsil saab masu läbi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kindad käes ja jootekolb pihus, õpib eelmise nädala algusest Elvas Enicsis ametis olev Jane Turbel koolitusklassis õigeid jootmisvõtteid.
Kindad käes ja jootekolb pihus, õpib eelmise nädala algusest Elvas Enicsis ametis olev Jane Turbel koolitusklassis õigeid jootmisvõtteid. Foto: Margus Ansu

Enicsi värske töötaja Jane Turbel ei jõudnud eelmisest firmast saadud koondamisteate peale muretsema hakatagi, kui juba leidis uue koha Enicsis. «Mul vedas väga!» ütles ta.


Turbel on üks paarikümnest inimesest, kes nädal tagasi alustasid Enicsis väljaõpet. Täna asub Turbeli grupp esimest päeva päriselt tööd tegema ja Elva suurima tööandja koolitusklassis võtab nende asemel koha sisse järgmine ports uusi töötajaid.

Enics Eesti juhatuse esimees Kalle Kuusik sõnas, et eelmisel aastal langes neil müügimaht paarkümmend protsenti, aga nüüd hakkab firma surutisest välja tulema ja tootmises on palju uusi projekte.

Ta loodab, et aasta lõpuks rabab Enicsi tehases liftidesse või rongidesse käivaid elektroonikaseadmeid ning teisi tööstuselektroonika tooteid kokku panna juba üle saja uue töötaja.

Pakkumisi juures

Alates jaanuarist on Enics palganud juba 50 uut tootmistöötajat ning kaheksa spetsialisti. Praeguse seisuga on firmas ametis 508 inimest.

Tegelikult värbaksid nad isegi rohkem inimesi korraga, aga piirid seab see, kui palju uusi töötajaid saab ühekorraga välja õpetada, lisas Kuusik.

Enics ei ole ainus ettevõte, kes inimesi juurde otsib. Nii CV Keskuse, CV Online’i kui Tartu ja Tartumaa töötukassa andmetel on viimaste kuude jooksul tööpakkumiste hulk märgatavalt suurenenud.

CV Online’i turundusjuht Raimo Matvere sõnas, et infotehnoloogia ja müügivaldkonna inimesi otsiti pidevalt ka kriisiajal, aga viimastel kuudel on üle Eesti küllaltki hoogsalt kasvanud tööstuse ja tootmise valdkonna tööpakkumiste hulk.

CV Keskuse tegevjuhi Paavo Heili sõnul tuleb ka Tartumaal tööpakkumiste arvu kasv peamiselt eksportivate ning tootmise valdkonna firmade varal.
Mehhatroonikaettevõte Hanza Tarkon, kelle palgal on Tartus praegu pisut üle neljasaja inimese, on viimasel ajal samuti tellimusi juurde saanud, ütles ettevõtte juhatuse liige Villu Ehrlich.

Uusi pikaajalisi töötajaid nad praegu väga palju ei värba, küll aga pakutakse tööd projektipõhiselt, rääkis Ehrlich. Ta lisas, et võimalus olla personali palkamisel paindlik annabki Eesti tööstusele näiteks Rootsi ees eelise.

Oskajaid puudu

«Uksed on uuesti avanemas või isegi juba avanenud,» sõnas umbes 250 palgalisega Meteci metallitööstusettevõtete grupi personalijuht Argo Tali. Nemad otsivad praegu umbes kümmet uut töötajat.

Tali lisas, et kindlasti tahab Metec leida häid spetsialiste, seega ei pruugigi uute inimeste leidmine kiiresti minna.

Ka Kuusik sõnas, et tootmistöölisi on lihtne leida, kuid sobivate spetsialistide otsimine võib üsna kaua aega võtta.

«Kui tahaksin 4-5 aasta pärast palgata 30-40 inseneri, poleks neid kuskilt võtta,» sõnas ta. Lõuna-Eestis on tema sõnul tehnilist oskuspersonali eriti raske leida, sest siin ei ole elektroonikatööstuse traditsiooni.

Kuulutuste arv kasvab
CV Online’i töökuulutusi Tartus ja Tartumaal

• reedese seisuga 137
• oktoobri alguses 81

Tartu ja Tartumaa töötukassal pakkuda vabu töökohti

• neljapäevase seisuga 53
• oktoobri keskel 39

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles