Sääreväristajad ja suvi pole mägede taga

Vilja Kohler
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sille Annuk

Huvitav, kas kütust on? Vanu tsikleid ja abimootoriga jalgrattaid ehk võrre taastava ning koguva MTÜ Wana-Kolga Tsiklitall juht Jaan Sild (pildil) keeras 1950. aastal Riias valmistatud võrri Riga 18 kütusepaagi korgi lahti ja tegi ninaga kindlaks, et kütust seal pole.


Ei pidanudki olema, sest Tartu Ülikoolis doktorantuuris materjaliteadust tudeeriva Indrek Musta võrri Riga 18 ja teised päevinäinud sääreväristajad on Wana-Kolga Tsiklitall toonud täna Tartu Näituste näituseruumides algavale motomessile Motoexotika.



Teenekate kaherattaliste tegijate kõrval rõõmustavad messil silma muidugi ka niklist ja värskest värvist kiiskavad uued tsiklid. Näiteks AS Ramo on välja pannud sel talvel Eestisse jõudnud Suzuki võimsad B-King GSX 1300 BK ja Intruder VZR 1800 ning hiljuti tehasekonveierilt Euroopa poodidesse jõudnud Intruder VZ 800.



Kui tsikkel välja valitud, võib teises näitusehallis peetaval messil «Suvi 2010» rännuplaane teha. 



Motoexotika ja suvemess on avatud täna kl 12–18, homme kl 10–18 ja pühapäeval kl 10–16.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles