Kivi Forellipüügi pankrot jätaks PRIA rahata

Martin Pau
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kivi Forellipüük Tartu lähedal
Kivi Forellipüük Tartu lähedal Foto: Margus Ansu

Põllumajanduse registrite ja informatsiooni ameti ligi 1,6 miljoni krooni suuruse nõude tõttu Tartu maakohtule pankrotiavalduse esitanud Kivi Forellipüük jätab ametile pankroti korral ilmselt tühjad pihud.



Kivi Forellipüügi omanik Aksel Kivi ütles, et esitas kohtule 15. veebruaril pankrotiavalduse põhjusel, et PRIA ei soovinud vähitiikide rajamiseks kulutatud raha tagasinõudmisel teha mitte mingeid järeleandmisi.



«Mina omanikuna pidin pankrotiavalduse esitama,» leidis Kivi. «Pankrotiseadus on väga karm. Pean esitama avalduse esimesel võimalusel, kui näen, et ettevõttel puuduvad kohustuse täitmiseks likviidsed varad.»



PRIA nõudele andis lõpliku aluse Tartu ringkonnakohtu mullune otsus, mida riigikohus läbi vaadata ei võtnud. Kohus nõustus, et Vara valda Kauda külla rajatud seitsmele vähitiigile kulutatud raha tagasinõudmine on põhjendatud, sest hoolimata korduvatest ajapikendustest ei alanud tiikides vähkide kasvatamine.



Pankroti korral ei paista aga PRIA-l olevat lootust saada tagasi arvestatavat osa enam kui pooleteisest miljonist kroonist, sest Kivi Forellipüügile ei kuulu tükkigi kinnisvara. Kauda küla ligi 40 hektari suurune Preedi kinnistu, millel vähitiigid paiknevad, kuulub Aksel Kivile. Tema firma kasutas maad 2009. aasta lõpuni kehtinud rendilepingu alusel.



PRIA juriidiliselt osakonnalt ei õnnestunud Tartu Postimehel eile kommentaari saada. PRIA pressiesindaja Maris Sarv-Kaasik ütles, et investeerimistoetuste eraldamine maadele, mis ei kuulu toetuse saajale, pole PRIA praktikas erandlik.



PRIA aga nõuab Tartu ringkonnakohtu kaudu Kivi Forellipüügilt tagasi teistki toetussummat, mille eraldas Kauda külla vähihaudemaja ehituseks. Ka see nõue ligineb 1,6 miljonile kroonile. Ringkonnakohtu istung on kavandatud 24. märtsile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles