Jaani kiriku rott puges kaante vahele

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu

Kirikumuusik Elke Unt esitles eile Jaani kirikus oma sõprade ja tuttavate ringis raamatut, mille kaaned on kiriku seintega sama värvi ning tegelasedki pärit sealtsamast müüride vahelt.


Uus teos «Kirikurott Luteerius ja tema sõbrad» koosneb lugudest, mis leiavad aset Jaani kiriku saalis ja kellatornis siis, kui pühakoja uksed on suletud ja kõrgete võlvide all valitseb vaikus.



Kui Elke Unti uskuda, siis tegelikult luusib sel ajal nurgas rott Luteerius, laevõlvide all kiigub ämblik Madis, tornis helistavad kellasid Peeter ja Paul ja tipus kireb kukk Siimon.



Niisuguse sõpruskonna seiklustesse on otsekui poolkogemata sisse põimitud hulk kiriku- ja rahvakalendri tähtpäevi ning nende vestlustes ei puudu ei argine ega vaimulik elufilosoofia.



Raamatust leiab Tartu vanalinna tänavate kaardi ning kuna autor on muusik, siis ka Luteeriuse laulukese viisi ja sõnad.



Sel pildil näha oleva ämbliku ja roti on meisterdanud Liisa Murdvee ning tema on ka  raamatu illustreerija, kujundanud on Tiina Viirelaid.



Jaani kiriku õpetaja Urmas Petti ütles, et tema soovitab Luteeriuse-lugusid kõigile leerikoolis käijatele.



Elke Unt aga sõnas, et ärgu inimesed teda nüüd kirjanikuks pidagu. «Endiselt tunnen ma end palju mugavamalt seal viledega pilli taga,» märkis ta ja osutas orelile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles