Politsei: varguse vältimiseks hoia auto kütusepaak võimalikult tühi

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartus avastatud kütusevargus. Foto ei ole uudisega otseselt seotud.
Tartus avastatud kütusevargus. Foto ei ole uudisega otseselt seotud. Foto: Lõuna prefektuur

Viimasel ajal saab Tartu politsei pea iga päev teateid diislikütuse vargusest. Kuna valvega parklaid linnas napib, soovitab politsei võimalusel vähendada ööseks sõiduki paakidesse jäävat kütuse hulka.


Ööl vastu tänast sai politsei väljakutse Tartusse Anne tänavale, kus väidetavalt varastati kütust.



Politseipatrull sõitis kohale ning korrakaitsjad pidasid kohapeal kinni sõiduki VW Golf, milles istus kolm noormeest. Kahe 1991. aastal ning ühe 1992. aastal sündinud nooruki valdusest avastati seitse 30-liitrilist bensiinikanistrit.



Kinnipeetud noormehi kahtlustatakse Scania veokist diislikütuse varguses ning politseipatrull viis nad arestimajja. Asjaolude selgitamiseks alustas politsei kriminaalmenetlust karistusseadustiku § 199 alusel, mis käsitleb vargust.



Politseinike sõnul on kurjategijate huviorbiidis raskesõidukid. «Esiteks, veokite paagid on suuremad, teiseks viibib näiteks rekajuht linnas tõenäoliselt ajutiselt ning järgmisel päeval peab edasi liikuma. Tavaliselt pannakse diislivargusi toime öösel,» märkis Lõuna prefektuuri kriminaalbüroo Tartu kriminaaltalituse juht Ain Balder.



Sõidukijuhtidel soovitavad politseinikud autosid tankida pigem hommikuti, mitte enne magamaminekut. Samuti tasuks sõiduk parkida ööseks kas valvega parklasse või hästi valgustatud kohta, kus liigub pidevalt inimesi.



«Veokijuhid väidavad, et nad jätaks küll sõidukit ööseks valvega parklasse, kuid näiteks Tartus selliseid parklaid pole. Siinkohal on aga mõtlemisainet linnaametnikele ja kohalikele ettevõtjatele,» sõnas politseileitnant Ain Balder.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles