Boheemlus võtab uusi vorme ja värve

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mehis Heinsaar.
Mehis Heinsaar. Foto: Sille Annuk

Äsja Tuglase novelliauhinna saanud Supilinna elanik Mehis Heinsaar (36) andis intervjuu, kus ta räägib oma elust ja loomingust. Tema praegusest elukohast Emajõe tänavas paar maja linna poole asus omal ajal noorte kunstnike ja kirjanike kooskäimiskoht.


«Olin üks osaline selle maja tegemistes. Juka Käärmann, kelle väga hea maalinäitus on praegu kirjandusmaja krüptis üleval, pidas seal 1990. aastatel salongi. Vahel sai kaksteist tundi järjest ümarlaua ümber teed joodud ja mõtteid vahetatud,» ütles kirjanik Heinsaar.



Kas praeguseks on Tartus boheemlust vähemaks jäänud? Vahest hakkab boheemlus hääbuma?



«Arvan, et eluterve boheemlus ei kao kuhugi,» vastas Heinsaar. «Noorema põlvkonna boheemid on lihtsalt omandanud uued vormid ja värvid ja tajud. Praegu ju maailm areneb väga kiiresti. Minu põlvkonna boheemlased, kes on 35-36-aastased, on leidnud enamus oma raja või jõujoone ning elavad vaiksemalt juba oma elu. Nad ei ole küll linnapildis enam nii silmapaistvad, kuid kahtlemata elavad nad endistviisi vilgast elu.»




Intervjuu poeedi ja prosaisti Mehis Heinsaarega ilmub homses Tartu Postimehes.
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles