Raamatuäri muutus käsitööpesaks

Elina Randoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Repro

Aktiivse sünnipäevapeo soovijad ei pea edaspidi piirduma vaid kardisõidu või tulistamismängudega, nüüd on võimalus tähistamise kõrval ka näputööd teha.


Lianni lõngapoodi teab iga kuduja-heegeldaja, homme avavad nad vanas Apollo kaupluses aga ka oma käsitööstuudio, kus igal tööpäeval käivad kursused ning nädalavahetustel saab sünnipäeva tähistada või firmaüritust korraldada. Seda kõike muidugi koos näputööga.



Liann Lõngade juhataja Margit Kulbin rääkis, et nende eesmärgiks on pakkuda lühikesi erikursusi mõnusas õhkkonnas.



Kõigile midagi


Stuudio tegi ta idee järgi, mille sai eelmisel aastal ühelt Ameerika ärimehelt. Nimelt seal riigis koolides enam käsitööd ei õpetata ning kui keegi soovib vastavaid tarvikuid müüa, peab ta omale ise kliente kasvatama ja õpetama.



Igal tööpäeval on plaanis teha kolm kursust. Hommikused teemad on enamikus mõeldud noortele emadele, kes lapsega kodus. Pärastlõunaks on valitud koolitused, mis võiksid huvi pakkuda ka õpilastele, ning õhtul saavad tulla tööinimesed.



Rühmad ei ole aga raudselt paigas, kõik võivad osaleda kõigil koolitustel. Erandiks on vaid koolivaheaja nädal, kui iga päev on koolilastele mõeldud pikemad töötoad.



Kulbini sõnul esialgu ühtegi kursust osalejate vähesuse tõttu ära ei jäeta – kui kohal on vähemalt üks inimene, siis tund toimub. Hiljem, kui stuudio on töörutiini sisse saanud, on minimaalseks osalejate arvuks 4-5 inimest. Üle 15 inimese laua taha ei mahu.



Suured plaanid


Plaanitud kursused on lühikesed, näiteks sokikudumise õppimiseks tuleb kohal käia kaks korda, algajate kampsunikursusel viis korda. Kulbin rääkis, et inimesel on väga raske ennast pikkadeks kursusteks vabaks teha, lisaks saab lühikursusel eduemotsiooni kiiremini kätte.



Kõik senitehtu ja plaanitu on aga alles algus, sest juhataja unistab, et stuudiost võiks saada ka koosviibimiskoht, kus võiks korraldada mõnusas õhkkonnas raamatuesitlusi või muusikaõhtuid. See mõte on aga alles küpsemas.



Mis täpselt ja millal toimub, saab uurida Lianni stuudio kodulehelt www.liannistuudio.ee. Sealsamas saab ka kursustele registreeruda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles