Huvilised saavad lähemalt uudistada Kristina hõbemedalit

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristina Šmigun-Vähi hõbemedal spordimuuseumis.
Kristina Šmigun-Vähi hõbemedal spordimuuseumis. Foto: Risto Mets

Täna jõudis Eesti Spordimuuseumisse Kristina Šmigun-Vähi hõbemedal, mille sportlane võitis Vancouveri taliolümpiamängudelt. Kel huvi hõbedat oma silmaga üle vaadata, peab kiirustama - medal jääb muuseumisse paariks nädalaks.


«See hõbedavõit on kulda väärt!» märkis Eesti Olümpiakomitee president Mart Siimann pärast Kristina Šmigun-Vähi medalivõitu Vancouveri olümpiamängudel 15. veebruaril. Spordimuuseumis medalit läbi paksu turvaklaasi silmitsedes märkab vaataja samuti kuldset läiget.



Spordimuuseumi direktor Daimar Lell märkis, et muuseum on võtnud endale eesmärgiks tuua Eesti sportlase tiitlivõistluste medalid võimalikult kiiresti eestimaalaste ette. Tänu headele suhetele sportlastega on see enamasti ka õnnestunud.



Aastal 2002, mil Andrus Veerpalu sai Salt Lake City olümpiamängudelt 50 km sõidus pärast saksa sportlase Johann Mühleggi dopinguga vahelejäämist pronksi asemel hõbemedali, jõudis medal enne spordimuuseumisse ja alles siis sportlaseni, tõi Lell näite.



Lisaks Šmigun-Vähi viimasele medalile saab muuseumis näha ka paljusid teisi Eestile võidetud tiitlivõistluste medaleid.



Pärast lapsepuhkusest tingitud pausi võistlussporti naasnud Kristina Šmigun võitis Vancouveri talimängudel hõbemedali murdmaasuusatamise 10 km distantsil


vabatehnikas. Selle saavutusega tõusis ta esimeseks Eesti naissportlaseks, kes on võitnud olümpiamängudelt kolm medalit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles