Hooletu suitsetamine viis elumaja hävinguni

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kallastel Oja tänaval hävis tulekahjus elumaja.
Kallastel Oja tänaval hävis tulekahjus elumaja. Foto: Lõuna-Eesti Päästekeskus

Eile päeval süttis Tartumaal Kallastel elumaja, mis hävis tules täielikult. Päästjad suutsid ära hoida tule leviku kõrvalasuvatele majadele.


Väljakutse saabus Lõuna-Eesti päästekeskuse teatel 9. märtsil kell 13.56 Kallaste linna Oja tänavale. Päästjate saabudes põles ühekordne eterniitkatusega puidust elumaja mõõtmetega 10x5 meetrit lahtise leegiga, katus oli sisse kukkunud ning ohus olid kaks lähedalasuvat elumaja.



Enne päästjate saabumist oli tõi naaber põlevast majast välja kaks inimest, kelle seisundit kontrollis kiirabi.



Kustutustöid raskendas vee kättesaamine hüdrantidest, kuna samal ajal käis linnas veetrasside hooldus. Põlenud majast vaid kolme ja kuue meetri kaugusel asuvad kahe naabri majad, mis said tules kuumakahjustusi. Kuumuse tõttu põlesid ka naabermajade aknad.



Tulekahju kustutati kell 16.31. Elumaja ning kuur hävisid leekides täielikult. Menetlusinspektori hinnangul sai tulekahju alguse hooletust suitsetamisest.



Täna varahommikul käisid päästjad samas järelkustutsel, tuulega olid süttinud kaltsuhunnikud.



Päästeteenistus juhib tähelepanu, et suitsetada on ohutum ruumidest väljas ja koni tuleb pärast suitsetamist alati hoolikalt kustutada. Rohkem kui pooled inimeste surmaga lõppevad tuleõnnetused saavad alguse mööbli vahele pudenenud põlevast konist või suitsuotsast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles