Mudilased käisid koolielu piilumas

Elina Randoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõsised jutud: Ploomikese lasteaia lapsed astusid esimest korda koolidirektori kabinetti ning kohtusid ka kunstigümnaasiumi direktori Peeter Kikase endaga.
Tõsised jutud: Ploomikese lasteaia lapsed astusid esimest korda koolidirektori kabinetti ning kohtusid ka kunstigümnaasiumi direktori Peeter Kikase endaga. Foto: Sille Annuk

Tavalise lasteaialapse suurim soov on, et ta ei oleks enam tita ja saaks kooli minna nagu vanemad õed-vennad. Mõne lasteaia koolieelikutel on nüüd see võimalus.


Nädal tagasi käisid Tartu kunstigümnaasiumis uudistamas Rukkilille lasteaia lapsed, eile Ploomikesed ja üks külastus on ees veel järgmisel nädalal.

See külastus ei ole ainult niisama mööda koridore kõndimine. Lapsed kutsuti kooli tundide ajal ning ühe tunni jooksul käidi nendega läbi mitmest ainest, kus näidati, kuidas selle suure ja mõne jaoks võibolla hirmutava maja klassiruumides asjad ikkagi käivad.

Kõigepealt viidi lapsed sporditundi, kus sai vaadata lintidega võimlemiskava, mida suured tüdrukud kooli olümpiaks harjutasid, ning seejärel ka ise proovida, kuidas see pael lehvib. Üks agaram noormees suutis ennast lausa niimoodi lindi sisse kerida, et vabanemiseks oli vaja õpetaja abi.

Esimene katsetus

Siis käidi muusikatunnis, inglise keeles, kus mõni laps õppis oma esimesed võõrkeelsed sõnad, ning ka kunsti- ja majandustundides. Üle vaadati direktori kabinet, kuhu nad ilmselt niipea enam ei satu, ning lõpuks anti pidulikult üle tunnistused. Kogu ekskursiooni juhtis kooli maskott Kunsti-Kusti.

Rukkilille Hea Alguse rühma õpetaja Thea Kaiv rääkis, et eelkõige meeldiski neile just Kunsti-Kusti ning seejärel kehalise kasvatuse tunnis nähtud-proovitud lindid.

Eile käinud Ploomikese lastele oli kõige rohkem meele järele aga inglise keel, sest seal said nad ka ise midagi öelda, ning majandus.

Kooli direktor Peeter Kikas ütles, et sellised külastused on vähemalt nende koolis täiesti esimest korda. Paljud lapsed käivad küll eelkoolis, aga tundide ajal nad kooli ei satu.

Suur osa külas käinud lastest on needsamad, kes sügisel sinna oma haridusteed jätkama tulevad ning paljudel käivad juba praegu seal õed-vennad. Kooliga tutvumine aitab peletada hirmu, mis mõnel lapsel ehk sees pesitseb.

Kasu ka õpetajatele

Üheks põhjuseks kooli tulla on ka lastele natuke põnevust pakkuda. Kikas meenutas oma lasteaiaajast, et ekskursioonid tekitasid väikestes alati elevust, ning koolikülastus annab jälle ühe võimaluse koos kusagil huvitavas kohas käia.

Thea Kaiv arvas, et kasu oli sellest käigust ka suurtele külalistele, sest ise pole ta tunni ajal klassiruumidesse juba aastaid sattunud.

Laste külastatud tunnid
• kehaline kasvatus
• muusika
• inglise keel
• kunst
• majandus

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles