Küüni tänav Tartus jääb kempsu ja ekraanita

Jüri Saar
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Küüni tänav Tartus.
Küüni tänav Tartus. Foto: Margus Ansu.

Kokkuhoiutuuled on kärpinud ka suvel jätkuvat Küüni tänava ümberehituse kava. Esialgu on maha tõmmatud käimlaehitus ja suur linnainfoekraan.


Suvine töötanner ulatub Riia tänavast Poe tänavani ja kaevamiseks läheb arvatavasti mai keskpaigas, kui esimeses järjekorras vahetatakse välja soojatorud. Seejärel võtab järje üle firma Sahkar TT, kelle pakkumise tunnistas Tartu linnavalitsus eilsel istungil kaheksa osaleja hulgast parimaks.

Kes toodab pildi?

Abilinnapea Margus Hanson osutas, et 8,3 miljoni kroonine võitnud pakkumine kujunes umbes 2,5 miljoni võrra soodsamaks, kui linnavalitsus oli arvestanud ja europrojekti kirja pannud. Oma rolli selles mängis, et kõike, mis projektis kirjas, esialgu ei hangitud.

Nii näiteks ei ole esialgu plaanis käimlat, hädad peaksid aetud saama raeplatsi avalikus käimlas.  Plaanis ei ole ka suurt linnainfoekraani, mille arvatav hind on miljoni krooni lähedal. Selle ekraani paigaldamiseks on eeltööd, sealhulgas kaablitööd, kavas aga ära teha.

Hanson ütles, et vajab veel kaalumist, kes hakkab ekraanile pilti tootma, sest kogu aeg ei saa seal ka ETVd näidata. Pildi tootmiseks praegu eelarves raha ei ole.

Kas esialgu hankest välja jäetud tööd ikkagi tellida, vajab linnamajanduse osakonna juhataja Rein Haagi selgitusel linnavalitsuse eraldi otsust.
Muus osas läheb Küüni tänava ümberehitus aga Tinter-Projektis koostatud projekti põhjal.

Erinev materjal


Tänava kujundus järgib Rüütli tänaval alguse saanud ajaloolise hoonestuse markeerimise põhimõtteid, mida on kasutatud ka Küüni tänava mullu uuendatud raeplatsipoolses osas.

Erineva kivisillutisega markeeritakse Teise maailmasõja eelne hoonestusjoon ja muud ajaloolise tähtsusega endised linnaehitised.

Tõsi, erinevalt linnamüüri sisse jäävast ehk Poe tänavast raeplatsi poole jäävast osast, kus sillutis on klinkerkivist, tuleb linnamüürist väljaspool olevale tänavaosale betoonkivist sillutis.

Tänava teeb mugavamaks uus linnamööbel ja muudavad ratturisõbralikumaks jalgrattahoidjad.

Uueturu ja Küüni tänava ristmiku piirkonda ehitatakse kohtumispaik «Kultuurilaev».

Mahukate ehitustööde tõttu ei saa sel tänavalõigul suvel pidada hansalaata.

Tänava ümberehitus peaks lõppema oktoobri alguseks.

Küüni tänava remont
• Torutööd algavad mai keskel, suurem ehitamine juunis.
• Tööde lõpetamise tähtaeg on hanke kohaselt 1. oktoober.
• Hanke võitja Sahkar TT küsib töö eest 8,3 miljonit krooni.
• Küüni tänava ümberehitust toetab Euroopa
Liidu struktuurifondide raha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles