Kas linn hakkab lumekuhjasid ära vedama?

Jüri Saar
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumevedu Tallinnas.
Lumevedu Tallinnas. Foto: Toomas Huik

Kas linn plaanib hakata raeplatsilt ja mujalt kesklinnast lumekuhjasid ära vedama?


Vastab Tartu abilinnapea Margus Hanson:

Peame olukorda hindama, millal asi käsile võtta. Lumelinna tarbimisväärtus on sulapäevadega kahanenud, aga mõõduka talveilmaga on see kasutatav. Lumelinn veel, aga need suured hunnikud raeplatsi all otsas ja mujal ei ole küll esteetilised.



Mis neist ikkagi saab? Reservfondist viimati lumeveoks eraldatud raha on otsas ja uut pole antud.


Ega see ei tähenda, et raha üldse ei tule. Väga kõrge ja inetu hunnik on ka Vallikraavi tänava otsas. Karm tegelikkus. Paratamatult varem või hiljem läheb vedamiseks.



Miks me ootame? Et sulaks ja oleks vähem vedada. Aga kui  pilt läheb ikka väga näotuks ja sulamine ei taha edeneda, eks siis peame tegema – no kuidas öeldakse – raske otsuse.



Kui palju on veel lumeveoks lisaraha tarvis?


Tartu haljastus- ja puhastusteenistuse juhataja Madis Tammeorg:

Need tööd, mis hädavajalikud, on tehtud. Põhitänavad on rootoriga üle käidud. See on kõige soodsam lume teisaldamise viis. Koppadega on ka teisaldatud. Vedu on valikutest kõige viimane.



Praeguseks on selleks tööks kulunud üle poole miljoni krooni. Uus taotlus on sees, küsime linna reservfondist juurde veel 200 000 krooni.
Lumekoristuses on praegu hingetõmbeaeg?


Sula aitas palju ja eriti suur abi on rootorist olnud. Sellega on teisaldatud üle 100 000 kuupmeetri lund, 10 000 on ära veetud, 12 000 koppadega teisaldatud.



Kui palju oleks see töö tavameetodil ehk ära vedades maksnud?


40 krooni on kuupmeetri veohind, igaüks võib ise arvestada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles