Kuue auto ahelavarii häiris Riia tänava liiklust

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ahelavarii Tartus Riia tänaval, milles osales kuus sõiduautot.
Ahelavarii Tartus Riia tänaval, milles osales kuus sõiduautot. Foto: Politsei

Tartus Riia tänaval Ümera poe juures põrkasid täna lõuna paiku kokku kuus sõiduautot. Vigastusi avariis osalenud inimesed esialgsetel andmetel ei saanud, küll aga oli liiklus mõnevõrra häiritud.

Lõuna prefektuuri kinnitusel juhtus kokkupõrge Riia 87 maja juures suunaga kesklinna poole liikunud autoderivis. Kerevigastusi said kuus autot, teiste seas Volvo, Volkswageni, Mazda ja Audi marki sõidukid.

Õnnetus juhtus kella 12.30 paiku. Et autosid polnud sel ajal liikvel kuigi palju, siis märkimisväärseid ummikuid ei tekkinud. Politsei uuris kohapeal avarii täpseid põhjuseid.

Avariipolitseinik selgitas, et 27-aastane Silver liikus Opeliga Riia tänavat pidi kesklinna suunas ning sõitis tagant otsa ees peatunud Volvole. Volvo roolis oli 44-aastane Kristina, kelle juhitud masin paiskus kokkupõrke järel otsa tema ees peatunud Audi A6-le.

Audi roolis oli 36-aastane Marko, kelle masin paiskus omakorda otsa ees peatunud Volkswagen Passatile, mida juhtis 41-aastane Avo. Ka Volkswagen Passat paiskus saadud löögist edasi, otsa tema ees peatunud Mazdale, mida juhtis 35-aastane Jüri.

Mazda sõitis omakorda otsa tema ees peatunud haagisega Audi A6-le. Viimase roolis oli 33-aastane Rasmus.

Liiklusõnnetuses inimesed vigastada ei saanud. Juhid olid kõik kained ja lubadega. Kohal olid ka päästjad, kes puhastasid õnnetuspaiga.

Opelit juhtinud Silver tunnistas oma süüd ning asjaosalised pöörduvad edasi juba kindlustusse.

Tagant otsasõitude peamiseks põhjuseks on tähelepanematus ja liiglühike pikivahe, märkis Lõuna prefektuuri pressiesindaja Kerly Peitel.

Liiklusseaduse järgi tähendab ohutu pikivahe seda, et üksteise järel liikuvate sõidukite vahelise pikivahe läbimiseks kulub vähemalt kaks sekundit asulasisesel ja vähemalt kolm sekundit asulavälisel teel. Hoides piisavalt suurt pikivahet, on juhil rohkem aega ohust kõrvale põikamiseks või pidurdamiseks, lisas Peitel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles