Tuleb pikett

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Valimisliit Vabakund plaanib enne Tartu volikogu istungit korraldada Tartu ülikooli raamatukogu ees piketi bussijaama planeeringuga kiirustamise vastu.

«Tule ja anna Tartu linnavolikogule teada, et me ei ole nõus leppima järjekordse kiirustades tehtud otsusega Tartu bussijaama ümberehitamisel. Asjade praeguse seisuga ei ole nõus isegi suur osa eelnõu ettevalmistanud komisjoni liikmeid,» kõlas üleskutse.

Vabakunna liige Egle Pullerits selgitas, et Vabakund ei ole mitte ümberehitamise, vaid selle vastu, kuidas asja aetakse: «Selle vastu, et tehakse kiirustades otsuseid, mis jäävad Tartu elanikke mõjutama pikka aega. Ohutunne on seotud ka Estiko varasemate lubadustega, mis päädisid bussijaama nn säästuvariandiga.»

Piketiga ühinemisest on teatanud sotsid. «Et bussijaam ei libiseks lõplikult Seli taskusse,» põhjendas sotside fraktsiooni esimees Tõnu Ints.

Vähemalt kuus IRLi fraktsiooni kuuluvat volinikku ei ole detailplaneeringu senisel kujul avalikustamisele saatmise poolt, sest nende meelest on see toores. IRLi fraktsioon kujundas oma seisukoha planeeringu küsimuses eile õhtul pärast lehe trükki saatmist.

Keskerakonna esindaja Olev Raju ütles, et vaimustust nad selle planeeringu üle ei jaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles