Crepi restoran Tartus suleb uksed

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärast sisekujunduse ümbertegemist ja uue mööbli muretsemist plaanibki Crepi omanik Priit Palk endistes liharestorani ruumides avada hoopis baari või klubi, kus ka hilisõhtuni süüa pakutakse.
Pärast sisekujunduse ümbertegemist ja uue mööbli muretsemist plaanibki Crepi omanik Priit Palk endistes liharestorani ruumides avada hoopis baari või klubi, kus ka hilisõhtuni süüa pakutakse. Foto: Margus Ansu

Crepi esimese korruse kohvik jätkab vanal viisil, teisel korrusel loodab omanik Priit Palk peagi hoopis avada baari.


Restoran on viimast päeva avatud esmaspäeval. «Kaua sa peale maksad,» põhjendas Palk sulgemist. Tema sõnul on kaks aastat tagasi avatud liharestoran suurema osa ajast kahjumis olnud, sest Tartus ei ole piisavalt restoranitoidu sööjaid.



«Möku, Zavood ja Gen­­klubi, sellistel kohtadel läheb Tartus hästi,» ütles ta. Pärast sisekujunduse ümbertegemist ja uue mööbli muretsemist plaanibki Palk endistes liharestorani ruumides avada hoopis baari või klubi, kus ka hilisõhtuni süüa pakutakse.



Crepist ühe tänavavahe võrra Raekoja platsi pool tegutseva restorani Gruusia Saatkond juhataja Lia Arand sõnas, et jaanuar ja veebruar on toidukohtade jaoks alati kehvad kuud ja see talv on lausa erakordselt keeruline olnud. «Kõigil on raske ja see eraldab terad sõkaldest,» ütles ta.



Ka endise Zum-Zumi ruumides tegutsenud õllerestoran Place Beer Colors sulges uksed talvepuhkuseks jaanuaris.



Uusi rohkem


Linnavalitsuse ettevõtluse osakonna juhataja Malle Blu­­menau sõnas, et restoranide raske olukord on täiesti arusaadav, sest inimeste rahakotid on kõhnemaks jäänud ja vähenenud on ka Tartut külastavate turistide hulk. Seega on söögikohtade käibed kindlasti palju väiksemad.



«Kui aga vaadata Tartu linna eelmise aasta statistikat, on uusi toitlustusasutusi registreeritud pea poole rohkem, kui vanu suletud,» ütles Blume­­nau.



Linnavalitsuse ettevõtluse osakonna peaspetsialisti Eve­­lina Geryaki sõnul on viimase kuue kuu jooksul registreeritud neljakümne uue toidukoha ringis, registrist maha võetud aga umbes kakskümmend ettevõtet.



Ta lisas, et kõik paberil uutena kirjas olevad ettevõtted ei pruugi siiski tähendada vast avatud kohvikuid ja restorane, sest registrikande toob kaasa ka juba olemasoleva koha omanikuvahetus.



Kiirtoitu palju


Näiteks on juurde tulnud päevasel ajal saiakesi pakkuv Kohvipaus Rüütli tänaval ja neli kiirsöögikohta. «Uute kohtade avamine teeb meile ainult rõõmu, loodame, et nad jäävad ka püsima,» sõnas Geryak.



Priit Palk sõnas, et kiirsöögikohtade juurdetekkimine on mõistetav, sest kui inimestel on raha vähem, püütakse ka odavamalt söönuks saada.



Detsembris Küüni tänavas avatud City kiirtoidu üks omanikest Mariko Keller sõnas, et neil on seni kenasti läinud ning ilmade soojenedes oodatakse inimesi juurde.



Ka teisel pool Barclay parki asuva Teise Koha nimelise asutuse juhatuse liikme Peeter Nummerti sõnul on kindlasti kevade tulekul oodata ka rohkem kliente.



Tulijad ja lahkujad

Tänavu registreeritud

• Sõõrikumeistrid, Ringtee 75


• Fasters, Võru 79


• Asian Chef, Võru 2


• Kähkukas, Aleksandri 3a


• Karlova kohvik, Kalevi 13


• Premier Club, Riia 2


• Beckeri pubi, Lembitu 1e


• Tähtvere tennisekeskuse pubi, Laulupeo pst 9


• Trahter Mir, Rüütli 12



Registrist maha võetud


• Ice Caffee, Kalda tee 1c


• Baar Ankur, Pikk 55a


• Kossukohvik, Ujula 4


• Trehv, Narva mnt 25a


Allikas: Tartu linnavalitsus

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles