Töötute hulk ületas Tartumaal kaheksa tuhande piiri

Vilja Kohler
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Repro

Veebruar suurendas Tartumaal tööta jäänud inimeste hulka enam


kui kolmesaja naise ja mehega.


«Kahjuks töötute hulk meil praegu ikka ainult kasvab,» tõdes töötukassa Tartumaa osakonna koondamisele reageerimise meeskonna juht Reet Treial.



Lõppenud kuu viimasel päeval oli töötukassa Tartumaa osakonnas end töötuna kirja pannud 8225 inimest. See tähendab, et Tartumaal on tööealistest ehk 16-aastastest kuni pensioniealisteni tööta 11,3 protsenti.



«Tartu jaoks on see suur protsent,» märkis Reet Treial. «Kogu Eesti taustal on see aga väike protsent, oleme tagumisest otsast vaadates teisel kohal.»



Ainsana teatas veebruarikuus suuremast koondamisest põrandate müügi ja paigaldusega tegelenud Kuldvillak OÜ, kes ütles koha üles 14 töötajale.



Hea poole pealt märkis Reet Treial seda, et Tartu maakonnas on mõju hakanud avaldama riigi abi töötute hulga vähendamisel: eelmisel kuul sai töötukassalt ettevõttele makstava palgatoetuse abil tööle 58 inimest.



Tasapisi tuleb juurde ka töökohti, näiteks kolmapäeval oli töötukassa Tartumaa osakonnal võimalus tööd pakkuda 78 soovijale. Tartus ja Tartumaal otsitakse lapsehoidjaid, kokkasid, puhastusteenistujaid, ehitustöölisi, õmblejaid ja ka näiteks pooljuhtide lihvijat.



Aasta tagasi veebruari lõpus oli Tartumaal 4089 ja Jõgevamaal 1088 töötut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles