Kohus vaeb mõrva ja koera piinamise süüasja

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sille Annuk

Peagi astuvad kohtu ette naine ja mees, keda prokuratuur süüdistab mõrvas. Mees on saanud süüdistuse ka naise löömises ja koera väärkohtlemises.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri esitatud süüdistuse järgi panid 61-aastane mees ja 31-aastane naine toime mõrva, võttes elu 1953. aastal sündinud naiselt.

Tänavu 22. aprillil helistas Tartu politseisse üks naine ning ütles, et Kalda teel asuva maja korteris on naise surnukeha.

Helistajaks oli nüüdseks mõrva toimepanemises süüdistuse saanud noor naine, kinnitas Lõuna ringkonnaprokurör Toomas Liiva. Kui politsei kohale jõudis, viibis lisaks naisele korteris ka mees. Mõlemad olid alkoholijoobes.

Uurimise käigus tuvastati, et mees oli ühise alkoholitarvitamise käigus löönud oma ohvrit mitmel korral. Pärast peksmist viisid praegu süüdistatavad kannatanu vannituppa, kus naine lõi kannatanut korduvalt noaga keha ja pea piirkonda. Ohver suri saadud vigastustesse kohapeal.

Nii mees kui naine vahistati eeluurimiskohtuniku loal järgmisel päeval, 23. aprillil. Naine viibib endiselt vahi all, mehe suhtes on kohaldatud alates augustist tõkendina elukohast lahkumise keeld.

Lisaks on mehele esitatud süüdistus looma julmas kohtlemises. Süüdistuse järgi viskas alkoholijoobes mees oma koera maja teise korruse aknast välja ning pärast seda peksis looma hoovis. Koer sai raskelt vigastada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles