Verni Loodmaa: Tartu linna bussifirma jõuab veel teha

Jüri Saar
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TRT02: BUSSILIIKLUS :TARTU, EESTI, 13OCT09 -  
Hommikuti on Annelinna bussid rahvast täis.
sa/Foto SILLE ANNUK POSTIMEES
TRT02: BUSSILIIKLUS :TARTU, EESTI, 13OCT09 - Hommikuti on Annelinna bussid rahvast täis. sa/Foto SILLE ANNUK POSTIMEES Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

Tartu volikogu linnamajanduskomisjon ei toetanud üleeile sotsiaaldemokraatide algatatud eelnõu, mis kohustanuks linnavalitsust alustama ettevalmistusi Tartu linna bussifirma loomiseks. Komisjoni esimees Verni Loodmaa ütles, et sisukas arutelu vältas poolteist tundi, kuid koalitsiooni häältega soovitati eelnõu tagasi võtta.


Argumentideks oli, et seoses avaliku bussiveo riigihankega teeb linn niikuinii bussitranspordi kohta arvutusi, et oleks võimalik paremini hinnata hanke tingimusi. Samuti, et ei ole otstarbekas korrata volikogu täissaalis kirglikku arutelu, mis oli juba linnavalitsusele riigihanke väljakuulutamiseks loa andmisel.



Loodmaa ütles, et linna bussifirma loomine võiks olla plaan B olukorras, kus hange ei anna sobilikke tulemusi. Samas on firma asutamise kohta tema sõnul piisavalt eeltööd tehtud: teada on, mis maksaks asutamine, kui palju võiks maksta ülalpidamine ja kui suur peaks olema piletitulu.



Riigihanke tulemused selguvad juuni lõpuks, siis jääks vajaduse korral veel pool aastat ettevalmistusteks ja Loodmaa sõnul pole kahtlust, et linn ka selleks raha leiaks.



«Teoreetiliselt ei ole probleem selle ajaga ettevõte käivitada. Kõige keerulisem on busside soetamine, aga ega bussid ole maa pealt otsas, neid saab ka rentida,» ütles ta. «Küsimus on, kas see kulutus on mõistlik. Kas linn peaks panema selle bussiradadesse või koolidesse.»



«Aga ma ei ärganud täna hommikul selles teadmises, et hange ei õnnestu, ega ärka ka järgmistel päevadel,» kinnitas Loodmaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles