Tammekal jätkub hooaja eel eneseusku

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavusest hooajast veab Tartu Tammekat Marko Kristal (palliga). Eelmisel aastal meeskonda juhtinud Norbert Hurt peab nüüd abitreeneri ametit.
Tänavusest hooajast veab Tartu Tammekat Marko Kristal (palliga). Eelmisel aastal meeskonda juhtinud Norbert Hurt peab nüüd abitreeneri ametit. Foto: Margus Ansu

Levadia abitreeneri kohalt Tammeka peatreeneri ametisse tulnud Marko Kristal näeb tartlasi tänavu võitlemas mullusest kõrgemate kohtade eest.


Kas olete Tartus kodunenud?


Jah. Üürin korterit Peetri kiriku lähedal, elamistingimused on väga head.



Kas Tammeka meeskond on komplekteeritud?


Registreerumine pole veel lõppenud, aga miinimumprogramm on täidetud. Natuke kogemust oleks juurde vaja.



Kui palju meeskond on muutunud? Suurt hulka välismaalasi, nagu mullu, enam Tammekas ei ole.


Üks uus välismaalane on – sakslasest väravavaht Sebastian Tizai. Uued eestlased meie ridades on ründaja Tiit Tikenberg ja kaitsja Siim Roops.



Ülejäänud mehed on Tartu poisid. Chris Andersoni võtsin duubelmeeskonnast juurde.



Kui palju on Tammeka mängupilt muutunud?


Olen oma mängija- ja treenerikogemuste pealt natukene muutusi teinud. Poisid on kõik hästi vastu võtnud ja mängupilt rahuldab mind. See pole loomulikult täiuslik, aga vahel on täitsa ilus vaadata.



Jalgratast ei leiutanud. Jalgpall on lihtne mäng, ainult mängijad üritavad seda keeruliseks teha. Tuleb mängida riskivabalt ja riske tuleb võtta õiges kohas. Kui nii teha, saavad ka mängijad aru, et mäng muutub nende jaoks lihtsaks.



Mullune peatreener Norbert Hurt jätkab meeskonna juures. Kuidas teil töö jaotatud on?


Me rääkisime kohe asjad selgeks. Minu esimene küsimus talle oli, et kas tal tekib sellest probleeme, kui ta jääb abitreeneriks. Ei tekkinud. Norberti positiivne külg on see, et ta tunneb Tartut, tunneb neid mängijaid. Temast on olnud suur abi.



Kontrollmängud läksid väga hästi. Millise pildi see meeskonna võimekusest annab?


Ma loodan, et meeskond sai aru, et ta võib mängida iga vastasega. Eneseusku need mängud andsid. On muidugi oht, et see läheb üle. Selge, et nii kõva meeskond Tammeka ei ole, et üldse kaotusi vältida saaks. Loodan, et kaotused, mis paratamatult hooaja jooksul tulevad, ei morjenda eneseusku. Hooaja alguseks on hea emotsioon loodud.



Mullu seadis Tammeka endale eesmärgiks meistriliigasse püsimajäämise. Kui kõrge on tartlaste tänavune siht?


Öelda enne hooaega välja mingi koht tabelis pole veel selle meeskonna rida. Võib-olla on see tulevikus võimalik. Eesmärk on mängida paremini. Mitte mängida enam nende kohtade pärast, mis mullu. Vaatame mäng korraga ja loodame näha rohkem positiivset kui negatiivset.



Kellega Tammeka tänavuses liigatabelis põhiliselt maid-puid jagama hakkab?


Praegu on tabelis kõigil null punkti. Mullu ei osanud keegi pärast superkarika kaotust öelda, et Levadia hakkab nii mängima, nagu ta mängis. Jõudude vahekord selgub mõne aja pärast.



Kas tänavu on meistriliiga tase ühtlasem või on endiselt Levadia, Flora ja Sillamäe klass omaette.


Ma kardan, et see jääb nii. Aga meeskondades on olnud palju muutusi. Palju tooniandvaid mängijaid on Eestist lahkunud, nii et võib tulla üllatusi. Tase on ühtlasem, aga mitte seetõttu, et nõrgemad meeskonnad on tugevamaks saanud, vaid ülalt on allapoole tuldud.



Favoriit on ikka Levadia?

Kui sa oled neli aastat järjest meistriks tulnud, oled tahes-tahtmata favoriit.



Reedel loositakse karikavõist­­luste veerandfinaalpaarid. Kui oleks enda valida, kellega võiks vastamisi minna?


Mulle süsteem, kus on vaba loos, meeldib. Karikavõistlused on koht, kus eeldaks edasisaamist – siis eelistaks kedagi nõrgemat, Türi Ganvixi, Valga Warriori või Kohtla-Järve Lootust (ülejäänud veerandfinalistid on Levadia, Flora, Nõmme Kalju ja Sillamäe Kalev – toim).



Esimese meistriliiga kohtumise peate teisipäeval Kuressaarega. Võidetav mäng?


Kontrollkohtumised läksid hästi, nüüd hakatakse mängima punktide peale. Vastutus on hoopis teine. Algus on raske, sest ootused on kõrgel. Loodan parimat. 



JK Tammeka


• Peatreener Marko Kristal



• Abitreener Norbert Hurt



• Eelarve 1,5–3 miljonit



• Hooaja esimene kohtumine meistriliigas 9. märtsil kell 17 FC Kuressaarega Tallinnas Sportland Arenal



• Esialgne koosseis: Sebastian Tizai, Siim Valtna, Kaarel Kiidron, Kaarel Kallandi, Mario Hansi, Reio Laabus, Siim Tenno, Timo Teniste, Heiko Tamm, Albert Prosa, Mait Toom, Martin Haljak, Chris Anderson, Kristjan Paapsi, Olari Perlin, Mikk Laas, Marko Sonn, Kaarel Torop, Tiit Tikenberg, Kaspar Kaldoja

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles