Paadunud seksuaalkurjategija Daki karistus jäi muutmata

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksandr Dak mõisteti neljandat korda süüdi vägistamistes. Tõendamist leidis, et ta vägistas sel korral 17- ja 19-aastase neiu.
Aleksandr Dak mõisteti neljandat korda süüdi vägistamistes. Tõendamist leidis, et ta vägistas sel korral 17- ja 19-aastase neiu. Foto: Kristjan Teedema

Tartu ringkonnakohus jättis muutmata neidude ja noorte naiste vägistamise eest korduvalt pikalt vangis istunud ning pärast ennetähtaegset vanglast vabanemist taas kahe noore naise vägistamise eest kohtu alla antud Aleksandr Daki ligi üheksa-aastase vanglakaristuse.

Kirjalikus menetluses Aleksandr Daki (61) ja tema kaitsja vandeadvokaat Roman Levini apellatsioonkaebust vaaginud kohus jättis selle rahuldmata, ütles Tartu kohtute pressiesindaja Krista Tamm ERRi uudisteportaalile.

Mais mõistis Tartu maakohus Dakile 10 aasta ja kuue kuu pikkuse vangistuse, mida lühimenetluse tõttu vähendati kohe ühe kolmandiku võrra, ent samas liitis kohus Daki karistusele juurde tema varasema kandmata karistuse osa, mistõttu Dak peab vanglas veetma kokku kaheksa aastat, üheksa kuud ja seitse päeva.

Süüdistuse järgi meelitas Dak eelmise aasta kevadel ja suvel noori naisi ettekäändega pakkuda neile tasuvat tööd Tartus asuva maja üürikorterisse, kus ta noored naised (kuriteo toimepanemise ajal 17- ja 19-aastased) vägistas.

Sama aasta 12. novembrist võeti ta kinni ning prokuröri taotlusel ja kohtu loal ta vahistati.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles