Tasub vältida võistlusteele jäävaid tänavaid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu linnamaratoni ajal on kesklinnas, Karlovas, Ropkas, Annelinnas, Rõõmu tee piirkonnas, Ihastes, Supilinnas, Ujula tänava ja Emajõe vasakkalda piirkonnas ning Luunja vallas jooksuteede alla jäävad tänavad liiklemiseks ja parkimiseks suletud.

Kuigi pealtnäha on jooksu ajaks suletud tänavate nimekiri pikk, leidis Tartu Maratoni klubi juht Indrek Kelk, et tegelikult ei ole hullu midagi, enamik teesulgusid on lühiajalised ja risti saab teed ületada. Peale selle leiab nii liiklemis- kui parkimisvõimalusi paralleeltänavatel.

Ta selgitas, et muidugi peab näiteks Laia, Kroonuaia ja Turu tänava ristmike ületamiseks varuma aega, sest jooksjaid autode pärast kinni ei peatata, aga kui voos tekib paus, lasevad liikluskorraldajad autod läbi. Jooksjate läbimise järel avatakse tänavad esimesel võimalusel.

Probleemseteks nimetas Kelk ainult Ülikooli tänavat, Vabaduse puiesteed ja Toomemäe piirkonda, sest need on jooksuürituse tõttu kinni terve laupäeva.

Jalakäijate ja jalgratturite trajektoore liiklusmuudatused mõjutama ei peaks. Kelk kutsuski kõiki üles võimaluse korral hoopis nii liiklema. «Tartu on puust linn ja inimesed võiksid ju koos kohvitassiga oma puumaja ette tulla jooksjaid ergutama,» leidis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles