Kummik sööb saapa välja

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kummik
Kummik Foto: Sille Annuk

Need ajad, kui kummikuid kandsid vaid maapiirkondades elavad vanemad inimesed, on lõplikult möödas. Kummist saabastest on vesise kevade hirmus saanud viimane moesõna nii noorte kui ka eakamate linnakodanike hulgas.


Kummikud kaovad sel kevadel poelettidelt välgukiirusel, kuna hirm suure sula ees sunnib inimesi tervisele ja mugavusele mõtlema. Kingapoe Trendexpress müüja nimetas toimuvat lausa paanikaks: «Oleme kahe päevaga müünud ligi 150 paari kummikuid. See on täiesti metsik: üks inimene istub ja proovib ja teised ootavad järjekorras, et kas ta nüüd võtab selle või ei võta,» rääkis ta esmaspäeval.

Suurenenud huvi kummikute vastu kinnitasid ka teiste kingapoodide müüjad, kes klientide soovide rahuldamise kõrvalt paraku olukorra täpsemaks kirjeldamiseks aega ei leidnud.

Kirev kummikumaailm

Kummikuid – nagu kõiki teisi jalanõusid – on erinevat värvi, iseäralike mustrite ja ornamentidega, kontsaga ja kontsata, voodriga ja voodrita. Ka hind varieerub vahemikus 79–900 krooni. Kõige müüdavam kaup on siiski see, mille saab kätte vähem kui 400 krooniga.

Tartlane Kadri Kasterpalu tõmbab hommikuti välja minnes jalga uhked punased kummikud. «Kuna enamiku aja aastast on väljas tõeline plöga, siis see on eelkõige mugavuse pärast. Väga ebamugav on märgade jalgadega näiteks neli tundi loengus istuda,» põhjendab ta kummikute kasuks otsustamist.
Keegi ilma ei jää

Paaride arv, mille vahel proovida ja valida, kahaneb iga päevaga. Müüja sõnul on alles vaid üksikud numbrid. Neil, kelle jalalaba mõõduks 38-39, on valik lihtne, sest letil ilutseb vaid kaks paari selles mõõdus botikuid.

Esmaspäeva õhtuks oli müüja sõnul olukord nii hull, et inimesed ei hoolinud enam ei kummikute välimusest ega täpselt sobivast numbrist. «Inimesed küsisid, mis numbreid üldse oleks. Oluline oli lihtsalt kummikute olemasolu,» kirjeldas noor müüja toimunut.

Kingapoe Walking kunstniku Aino Puusepa sõnul oli esmaspäevaks kõigist tellitud kummikuvarudest ära müüdud üks kolmandik. Samas usub ta, et kõige vesisem aeg on alles ees. «Meie poodidesse on tulemas uued kogused kummikuid ja keegi ei jää ilma,» andis ta lootust neile, kes paari nädala pärast kummikujahile suunduvad.

Trendexpressi Lõunakeskuse poodi tellitud kummisaabastest oli esmaspäeval alles jäänud vaid paarkümmend paari. «Inimesed lausa helistavad ja küsivad kummikute järele,» räägib kummikumüüja, kelle sõnul huvi muude jalatsite vastu peaaegu puudub.Järgmist partiid on oodata juba uuel nädalal.

Läinud aastal kummikud soetanud Kadri Kasterpalu sõnul on tavaliste saabaste kandmine lihtsalt mõttetu: «Sellise ilmaga ei raatsi teisi jalanõusid jalga panna. Sool ja vesi rikuvad ju korralikud nahast saapad ära,» ütles Kas­­ter­­palu.

Trend­­ex­­pres­­si kevadkollektsiooni põhirõhk oligi kummikutel, millele lisaks jõudsid lettidele ka esimesed kevadet kuulutavad lahtised jalatsid.

«Kevad-sügissaapaid üldse ei tulnudki,» kinnitas müüja poes avanevat vaatepilti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles