Päevatoimetaja:
Aime Jõgi
(+372) 739 0359

Võrumaa Teataja edasine saatus võib selguda täna

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Risto Mets
Copy
Võrumaa Teataja internetinägu
Võrumaa Teataja internetinägu Foto: vorumaateataja.ee

Kas detsembris Võrumaa Teataja peatoimetaja kohalt tagandatud Kalev Annom saab tänasel nõukogu istungil taas võimu ning kas jaanuaris ajalehe juhiks saanud Sulev valner vallandatakse, selgub pärastlõunaks.


Nõukogu liige ja ajalehe üks omanikke Maire Kriis tõdes, et täna kokku kutsutud nõukogu istung on ühelt poolt ebaseaduslik, sest koosolekut kokku kutsudes tuleb järgida kindlaid protseduurireegleid. Need on aga täitmata. Teisalt arvas ta, et nappi enamusosalust omav vastasleer surub oma tahtmise seadustest hoolimata läbi. Mis täpselt koosolekul arutlusele tuleb, pole ametlikult teada, kuid seda võib aimata.



Endisel peatoimetajal Kalev Annomil on koos endise nõukogu esimehe Naima Naviga kuus Võrumaa Teataja aktsiat, vastasleeri jäänud Maire Kriisile ja Marko Jakobile kuulub viis aktsiat. Napi ülekaalu abil muudeti 12. veebruaril ajalehe senine kaheliikmeline nõukogu viieliikmeliseks ilmse eesmärgiga taastada ettevõttes võimupositsioon.



Kas ja kuidas Võru maakonnaleht jätkab, on samuti ebaselge. Mõne nädala eest tegid ajalehe töötajad AS Võru Teataja nõukogule pöördumise, milles nad avaldasid toetust ettevõttes aset leidnud muudatustele ning uuele peatoimetajale Sulev Valnerile. Endise olukorra taastumise järel ähvardasid nad töölt lahkuda.



Kõige selle kõrval on Lõuna prokuratuur alustanud Maire Kriisi palvel kriminaalmenetlust, et uurida firma raamatupidamist endise juhtkonna võimuloleku ajal.



Võrumaa Teataja praegune peatoimetaja Sulev Valner on Postimehele öelnud, et tema jätkamine ajalehe juures sõltub nõukogu otsustest. Ametist ta aga kinni ei hoia ja kui tingimused ei ole sobivad, siis ta lahkub ise.

Märksõnad

Tagasi üles