Merelainetega juuksed tõid karika

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ljudmilla Dolneri pead ehtinud kunstjuustest merelainetega fantaasiasoeng tõi Viktoria Zaitsevale teise koha Peterburis peetud kutsevõistlusel.
Ljudmilla Dolneri pead ehtinud kunstjuustest merelainetega fantaasiasoeng tõi Viktoria Zaitsevale teise koha Peterburis peetud kutsevõistlusel. Foto: Bogdan Tšikalski

Peterburis juuksurite kutsevõistlustel käinud Viktoria Zaitseva rääkis, et soengu tähtsaimat osa, suurt kunstjuustest kaunistust ehitasid nad terve öö enne võistlust.


Viktoria Zaitseva pingutusi kroonis edu – tema soeng sai rohkem kui saja viiekümne osaleja konkurentsis mereteemalise fantaasiasoengu kategoorias poolfinaalis esimese ja finaalis teise koha.

«Alguses olin üllatunud, aga finaalis teadsin juba head tulemust oodata,» sõnas tublisti esinenud Tartu kutsehariduskeskuse juuksurieriala teise kursuse tüdruk.

Peterburis 19.–23. veebruarini rahvusvahelise ilufestivali Nevskie Berega raames peetud võistlust, millest ta osa võttis, nimetavad korraldajad suisa juuksurite olümpiaks.

Osavõtt suur saavutus


Eesti soengumeistrite Peterburi-sõitu organiseerinud ja ka rahaliselt toetanud firma Hair­shop esindaja Bogdan Tšikalski sõnas, et Nevskie Beregal osalevad maailmatasemel professionaalid. Juba sellest osavõtmine on suur saavutus, lisas ta.

Lisaks Zaitsevale käisid Peterburis võistlemas tema kursuseõde Marija Prits ja alles esimest aastat kutsehariduskeskuses juuksuriks õppiv Mari Pehk.

Teiste tüdrukute tulemused jäid Zaitseva omadest tagasihoidlikumaks. Juhendaja Taissa Sulajeva oli aga kindlalt seda meelt, et kõik Peterburis käinud olid väga tublid.

«Neil on annet ja, mis kõige tähtsam, tahet ja soovi,» sõnas juuksuriõpilaste teine juhendaja Merike Rosenthal.

Tartu õpilaste osavõtule võistlusest eelnes kõva treeninguperiood, sõnas Mari Pehk, kelle pitsiline punutud pruudisoeng sai viienda auhinna.

Tartlased käisid kuuel järjestikusel pühapäeval Tallinnas karmide soengutreenerite ja stilistide Natalja Vanina, Marina Zimmermani ja Irena Slinko käe all harjutamas.

Kõik kolm tüdrukut kinnitasid, et karmidest soengutreeneritest oli lõppvõistluse jaoks väga palju kasu. Üks õpetajatest Natalja Vanina oli ka Peterburis kohtunikuks, seega teadsid nemad kõige paremini, mida seal nõutakse ja millele peab tähelepanu pöörama, sõnas Zaitseva.

«Trenn käis mõnikord lausa läbi pisarate, aga pärast oli hea meel, et meid oli hästi õpetatud,» ütles Pehk.

Kallis lõbu

Nii Viktoria Zaitseva, Mari Pehk kui Marija Prits ootavad juba järgmisi juuksurite võistlusi, et end uuesti proovile panna. Mureks on aga raha – nii sõit kui vahendid on kallid, möönsid kõik.
Sel korral panid õla alla nii kool kui ka Hairshop ning osa kuludest kandsid ka võistlejad ise.

Eesti juuksurid Peterburis
• Ühendatud Eesti võistkonnas oli kokku 23 soengumeistrit üle riigi, neist kolm õpilast Tartu kutsehariduskeskusest (KHK).
• Eestlased on võistlusel osalenud 2005. aastast.
• Viktoria Zaitseva (Tartu KHK) sai õpilaste klassis kategoorias «Fantaasiasoeng teemal meri» poolfinaalis esimese ja finaalis teise koha.
• Mari Pehk (Tartu KHK) sai õpilaste klassis punutud pruudisoengu kategoorias 5. koha.
• Marija Prits (Tartu KHK) sai õpilaste klassis «Full Fashion Look» kategoorias 48. koha.
• Eesti koondvõistkond sai riikide arvestuses Valgevene järel teise koha. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles