Urbeli tantsustipendiumi saab flamenkoõpetaja Tiina Pikas

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ida Urbeli nimelise tantsustipendiumi saab sel aastal Tartu flamenko- ja kõhutantsustuudio Duende kunstiline juht ja flamenkoõpetaja Tiina Pikas.


Kultuurkapitali veebilehe teatel on Tiina Pikas andnud Tartus ainsa flamenkoõpetajana lõunamaisele tantsule oma hinge. Flamenko on Lõuna-Hispaaniast Andaluusiast pärit omapärane kultuur, mis põimib kirglikuks tervikuks nii laulu, kitarrimängu kui ka tantsu.



Huvi flamenkotantsu vastu sai Pikasel alguse Tartu Ülikooli avatud ülikooli flamenkoantropoloogiakursusel 1997. aastal. Äsja täitus Duende stuudiol 10 tegevusaastat ning lisaks flamenkotantsu õpetamisele on suurem osa stuudio uhketest kostüümidest Tiina Pikase enda õmmeldud või kavandatud.



Tema korraldatud tantsukontserdid on saanud Tartus omaette kultuurisündmusteks ja juba kuus aastat käib ta flamenkotantsu õpetamas Lätis ning Leedus.



Stipendiumi saab Pikas kätte 24. aprillil flamenkostuudio Duende kevadkontserdil 24.aprillil.



Nimelise stipendiumi väljaandmisega jäädvustatakse mälestust Ida Urbelist kui Vanemuise balleti rajajast, tunnustades tema tööd lavastaja, koreograafi ning tantsupedagoogina.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles