Tantsima õppijaid leidub piisavalt

Elina Randoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalle Kullman ja Marge Sults ning teised paarid harjutasid Tähtvere tantsukeskuses parajasti salsatantsu.
Kalle Kullman ja Marge Sults ning teised paarid harjutasid Tähtvere tantsukeskuses parajasti salsatantsu. Foto: Margus Ansu

Lembit Toomasson õpetab Tähtvere tantsukeskuses salsat esimest kuud, kuid ise on seda harrastajana tantsinud juba kümme aastat.


Toomassoni rühmas on reede õhtul igas vanuses naisi ning vaid üks mees. See teeb tunniandmise keeruliseks, kuid õpetajat ennast häirib rohkem pigem see, et rahvast on vähe.

Suurt seltskonda on tema sõnul lihtsam juhendada ning minimaalne arv võiks olla 20 inimest.

Seepärast sai välja kuulutatud ka uus kursus algajatele.

Raha küsib Tähtvere tantsukeskus kaheksa seltskonnatantsu tunni eest praegu 450 krooni.

Veel salsat

Salsat hakkab homsest õpetama ka Casa de Baile tantsukeskus. Ka seal koosneb kursus kaheksast tunnist, mis toimuvad kaks korda nädalas.

Keskuse juht Andre Põlm ütles, et kuna neil on esimene trenn alati tasuta, tuleb sinna vahel sada, vahel aga kümme inimest.

«Näiteks eelmisel kuul tuli kohe alguses vist 15 inimest ja kõik jäid,» rääkis Põlm ja mainis, et kui kohaletulnuid on väga palju, jääb püsima ikkagi 20-30 inimese ringis.

Uusi kursuseid algajatele üritatakse alustada iga kuu ning huvilisi on seni olnud piisavalt. Hindu sihipäraselt langetatud ei ole, sest Tartus puuduvad oma ruumid ja neid tuleb üürida, seetõttu on ka kulud veidi kõikuvad.

Salsakursuse tavahind on 675 krooni, kuid õpilastele on soodustus 575 krooni.

Vanad kalad

Uued seltskonnatantsugrupid alustasid eile Tango tantsuklubis, üks algajate ning üks edasijõudnute rühm.

Mõlemat rühma juhendanud Indrek Ehaste rääkis, et mõlemasse tundi oli planeeritud kümme paari, kuid algajaid tuli kohale mõni paar vähem, edasijõudnuid jälle mõni paar rohkem. Samas ei panda esimese tunni järel nimekirja lukku, sest valutult saab veel ühineda ka teises tunnis.

«Ikka tahetakse tulla, aga võrreldes aastataguse ajaga on algajate huvi mõnevõrra vähenenud,» ütles Ehaste. «Tulevad need, kes on juba meiega ja tantsuga tuttavad.»

Oma plussina nimetab Ehaste, et neil on alati kaks juhendajat, nii mees kui naine, ning seega on õpetamine ja õppimine lihtsam.

Tangos võetakse kaheksa nädalat kestva kursuse eest 700 krooni inimese pealt.

Seltskonnatantsu­­kursuste pakkujaid Tartus
• Tähtvere tantsukeskus, Laulupeo pst 19, www.tartutants.ee
• Revalia tantsukool, Aardla 23, www.tkrevalia.ee
• Casa de Baile, Lai 37, www.tantsukeskus.ee/tartu
• Tantsuklubi Tango, Ilmatsalu 5, www.tango.ee
• Tantsuklubi Ave, Anne 65, www.hot.ee/aveklubi
• Tantsuklubi Alo, Munga 12, Nõva 1–38, www.aloklubi.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles