Tulevane naisfüüsik kutsus kõiki aktiivsusele

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Agnes Vask ja Indrek Alberg
Agnes Vask ja Indrek Alberg Foto: Lauri Kulpsoo

Agnes Vask Hugo Treffneri gümnaasiumist plaanib sügisel füüsikat õppima minna ja tema kaaslast Indrek Albergi, kes peagi lõpetab Kivilinna gümnaasiumi, huvitab meditsiin või keskkonnateadus.


«Eesti vajab insenere,» kordas Alberg naljaga pooleks viimase aja käibetõde. Temal on plaanis pärast gümnaasiumi lõppu peale õppimise ka elada ning levinud komme aasta vabaks võtta ja kas või Austraaliasse lennata on tema arvates täitsa kiiduväärt.



Vask lisas, et humanitaare on meil liiga palju. «Lõputult filolooge ei lähe ju vaja,» sõnas ta.



Just sellepärast kavatseb ta igal juhul ülikoolifüüsika endale selgeks teha, isegi kui see on keeruline. Väljakutse, mis seisneb füüsikast arusaamises, on tema sõnul teretulnud.



«Noorte hulgast võiks kaduda suhtumine, et ah, mis nüüd mina,» ärgitas Agnes Vask kõiki endale eesmärke seadma ja väljakutseid vastu võtma.



Igasuguseid noortele mõeldud üritusi, klubisid või tegevusvõimalusi, mille eest isegi raha ei küsita, on tema arvates täitsa palju. Lihtsalt ise peab ka aktiivne olema.



Eestis on elu niikuinii mõne teise paigaga võrreldes palju parem, sõnas Alberg. Vask arvas, et kui noorte käest küsida, kas neil on hea elada, tuleb arvestada ka sellega, et lapsepõlv tundub niikuinii ilusa ajana.



«Minu vanaema oli noor sügaval nõukogude ajal ja kui isegi tema meelest oli lapsepõlv väga tore, mis siis meil häda peaks olema?» küsis ta.



Vask sõnas, et võrreldes Treffneri korraldatud ballidega oli laupäeval Vanemuises rahvast vähevõitu.



Aga miks peaksid abituriendid üldse ballile tulema? Al­­bergi ja Vase sõnul ei ole mingit erilist põhjust vajagi, piisama peaks kultuursuse arendamisest, heast seltskonnast ja mõnusatest esinejatest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles