Muuseumi mõtete sein ootab ideid

Elina Randoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sille Annuk

Kas tahaksid, et paarikümne aasta pärast koos lapselapsega Eesti Rahva Muuseumi külastades võiksid sa ta viia vaatama maalingut, kus saad näpuga näidata: «Näe, see siin on minu joonistatud!»


Kolmapäeval avati ERMis uus näitus uuest majast, mida küll veel olemas ei ole, kuid mis varsti Raadile ehitatakse. Avamispidu oli üsna omapärane: muuseumirahvas andis kunstnik Tõnu Talvele ülesande maalida mõtete sein, kuhu iga soovija sai oma mõtteid lisada.



Soovijad mõlgutasid avamisel üsna veidraid mõtteid. Keegi igatses oma tuba, teine märkis ära, et tegemist on iseseisvuspäevaga, kolmas andis aga karmi hinnangu «Failed ERM», millele kaaskülastaja oli sõnumit pehmendada üritades NO ette kirjutanud.



Näituse kuraator Kristjan Raba (pildil) ütles, et oma lisandusi saavad soovijad maalingule teha 18. aprillini, markerid selleks on kohapeal käepärast võtta. Uude maj­ja paigutatakse kunstniku ja külastajate ühine kätetöö 2014. aasta suvel ning säilitada kavatsetakse seda igavesti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles