Lisandus kolm Tartumaa teenetemärgi kandjat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Koemets.
Indrek Koemets. Foto: Aldo Luud / SL Õhtuleht.

Tartu maavanem Esta Tamm andis iseseisvuspäeval Tartumaa teenetemärgi Tartumaa Kuldse Tammeoksa Indrek Koemetsale, Robert Närskale ja Aime Vilule.




Nõo reaalgümnaasiumi ja sisekaitseakadeemia lõpetanud Indrek Koemets töötab politseis 1987. aastast, olles jõudnud liikluspolitsei juurdlejast Tartu politseiosakonna ülemkomissariks ja Lõuna prefektuuri korrakaitsebüroo juhiks.



Koemets on erinevates töörühmades ja võrgustikes osaledes ja ka igapäevase politseitööga kaasa aidanud Tartumaal turvalisema elukeskkonna kujundamisele.



Tartu Ülikooli majandusteaduskonna lõpetanud Robert Närska on rakendanud oma teadmisi mitmeid ettevõtteid juhtides, 1989. aasta detsembris sai temast esimene ametisse valitud Tartu maavanem.



Närskal on suuri teeneid kohalike omavalitsuste süsteemi üles ehitamisel. 1989–1992 juhtis ta Eesti maaomavalitsuste liitu ja töötas aasta siseministrina.



Setumaa juurtega Aime Vilu on südameasjaks võtnud Tartumaa maaelu edendamise. Vilu on aastaid olnud külaliikumise Kodukant juhatuse liige, suhtekorraldaja, lehetoimetaja, projektijuht, noorte eestvedaja ja koolitaja. Lisaks juhendab ta mitut tantsurühma.



Tartumaa Kuldne Tamme­­oks on 2005. aastal asutatud teenetemärk, mis antakse inimestele, kes on oma töö ja tegevusega oluliselt kaasa aidanud Tartumaa arengule. Tammeoksa kujund pärineb Tartumaa vapilt, sümboliseerides tugevust, elujõudu ja järjepidevust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles