Do koduturniiril nalja ei mõista

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Judosõbrad saavad laupäeval Tartus näha nii Juhan Mettist (paremal) kui ka Martin Kallavust.
Judosõbrad saavad laupäeval Tartus näha nii Juhan Mettist (paremal) kui ka Martin Kallavust. Foto: Margus Ansu

Laupäeval on Tartus taas sadu judokaid. Juba 36. korda peetakse rahvusvaheline juunioride judoturniir Estonian Open.



Kolmandat korda kannab noorte judosportlaste mõõduvõtmine traagiliselt hukkunud Tartumaa andeka noore judoka Kaupo Viili nime.



Igati ajalooline võistlus on vanim traditsiooniline turniir endise Nõukogude Liidu aladel. See on ka läbi aegade olnud tugevaima koosseisuga juunioride võistlus Eestis.



Võitjate turniir


Turniiri peakorraldaja, Tartu judoklubi Do juhi ja treeneri Andres Põhjala sõnul on sellelt võistluselt tulnud hulk olümpiavõitjaid ja -medaliste. «Neid on keeruline kokkugi lugeda,» iseloomustab Põhjala.



Sel turniiril on kunagi võite ja kaotusi kogenud ka meie Budõlinid-Padarid-Per­­tel­­so­­nid. «Isegi tegin kaasa esimesel turniiril 1974. aastal ja sain kolmanda koha,» meenutab Põhjala.



Tänavusest mõõduvõtust võtab osa paarsada sportlast. Eestlaste kõrval on suurimad delegatsioonid soomlastel ja rootslastel, mõlemas ligi 40 judokat.



Eestlasi on umbes 80. Tartu Do-d esindab 20 sportlast. Seega on kavas nii mõnigi medal koju jätta. «Loomulikult, ega me nalja lähe tegema,» soostub Põhjala.



Potentsiaalsete medalimeeste sekka pakub judotreener Andre Seppat, Ants Tiidot ja Roger Rööpsonit. Lisaks on kindel medalile pürgija Martin Kallavus, kes võitis eelmisel aastal maailma karika etapi, ja värske Eesti meister Tevol Tamm. Loomulikult saavad tartlased kaasa elada ka Juhan Mettisele.



Tugev konkurents


«Tüdrukutega on veidi kehvem lugu,» möönab Põhjala. Kõrgele kohale võib jõuda Tartus treeniv, ent Võrut esindav Laura-Maria Lehiste. «Tema peaks ka võidu tooma,» ütleb treener tüdruku kohta, kes on kaks korda Euroopa noorte seas viienda koha saanud.


.


Samas möönab Põhjala, et Tartusse on tulemas väga tugevad Soome ja Rootsi tüdrukud.



Poistest peaks meile kõige tugevamat konkurentsi pakkuma Läti ja Leedu noorukid.Lisaks on Tartusse tulemas veel Taani, Norra,Venemaa ja Valgevene judokad.



Pärast turniiri, mis on ühtlasi ka maailma karika katsevõistlus, järgneb tavapärane treeninglaager. Sellest võtab osa ka Eesti tuntuim raskekaallane Martin Padar.



36. juunioride judoturniir Estonian Open


• 27. veebruaril A. Le Coqi spordimajas.



• Osaleb 7 riiki.



• Võistluste algus kell 10, finaalid algavad kell 16.



• Vanim traditsiooniline judoturniir endise NSVLi aladel, MK katsevõistlus.



• Korraldab judoklubi Do.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles