Priit Pullerits: trahvišaakalite südametu terror

Priit Pullerits
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Värvikas ajakirjanik, Priit Pullerits läbi aegade
Värvikas ajakirjanik, Priit Pullerits läbi aegade Foto: Margus Ansu

Selles, et parkimistrahvide väljakirjutajad on salakavalad ja pahatahtlikud šaakalid, kel napib inimühiskonnas normaalseks eksisteerimiseks hädavajalikku kainet mõistust ja empaatiat, on saanud korduvalt veenduda need, kes on auto viimastel päevadel Kooli tänavale jätnud.


Näiteks eile hommikul oli tänava Miina Härma gümnaasiumi poolne külg, kus on tööajal lubatud vaid peatumine, lumest puhtaks lükatud. Aga vastaskülg, kus on igal ajal lubatud ka parkimine, oli nädalavahetusel sahaga lund sedavõrd täis tõugatud, et sinna autot jättes tuli see panna lausa keset teed.

Esiteks takistab see liiklust, teiseks valitseb oht, et keegi möödudes külje ära kraabib. Kaks nädalat tagasi võis näha, kuidas lumevallidest kitsal Kooli tänaval üks Jeep Com­mander väiksel sõiduautol ukse ragistades ära rihtis.

Paraku on seesugused lumeuputusest tingitud loo­tusetud olukorrad, kus kaine mõistus sunniks kõigi ühistes huvides toimima liiklusmärgiga kehtestatule vastupidi, magus saak trahvišaakaleile.

Justkui haistes suurt suutäit, olid nad eile hommikul MHG kõrval platsis ning kirjutasid tegelikult ju perifeersel Kooli tänaval mõnuga välja trahvikviitungeid autojuhtidele (mina nende hulka ei kuulunud), kes olid oma sõiduki jätnud koolipoolsele lumest puhtaks lükatud tänava küljele, kus on lubatud vaid peatuda.

Sedasi ei säästnud nood juhid üksnes oma sõiduki tervishoidu ja linnaliikluse sujuvust, vaid jätsid sahkadele võimaluse lumme uppunud vastasteeveer takistamatult puhtaks lükata. Südametuile ja mõistmatuile trahvikirjutajaile käib sest loogikast arusaamine üle mõistuse.

Mis oleks lahendus? Aga palun väga: kui Kooli tänava sai muuta lumevallide tõttu ajutiselt ühesuunaliseks, siis saaks ka parkimiskeelu märgi seada ajutiselt nii, et näiteks paarituil kuupäevadel tuleb auto jätta ühele ja paariskuupäevadel teisele tänava küljele. Nii saaks sahad lume ära koristada ja kõik laabuks probleemideta.

Ainsad, kes sellest mõistlikust liikluskorralduse muudatusest kaotaksid, oleksid õelad trahvišaakalid. Seni kestab paraku nende kuritahtlik terror rahumeelsete ja kaine mõistusega linnakodanike kallal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles